Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

ΕΥΚΟΛΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ








Υλικά:


  • 500γρ. φέτα τριμμένη
  • 500γρ. διάφορα τυριά (Παρμεζάνα και Γκούντα και κασέρι και όποιο άλλο κίτρινο τυρί προτιμάμε)
  • 4 μεγάλα αβγά
  • ½ λίτρο γάλα
  • Αλάτι, Πιπέρι


500γρ. φρέσκο φύλλο κρούστας (ή κατεψυγμένο)
Φρέσκο βούτυρο λιωμένο και λίγο καλαμποκέλαιο για το άλειμμα



Εκτέλεση:










Ανακατεύουμε τα τυριά με τα 2 αβγά, το αλάτι και το πιπέρι.

















Κατόπιν ανακατεύουμε το γάλα με τα 2 αβγά.









Αφού ξεπαγώσουμε τα φύλλα (σύμφωνα με τις οδηγίες στην συσκευασία τους), ξεκινάμε να τα στρώνουμε στο ταψί του φούρνου. Αν περισσεύει λίγο στην άκρη το διπλώνουμε προς τα μέσα.
Στρώνουμε αρχικά 4 φύλλα κάτω (χωρίς τυριά, πάντοτε βουτυρώνοντάς τα ενδιάμεσα με ένα πινέλο).





 





Κατόπιν αφού συνεχίζουμε να βουτυρώνουμε τα φύλλα, στρώνουμε φύλλο - τυριά, φύλλο - τυριά ………..







Τα τελευταία 4 φύλλα τα στρώνουμε (χωρίς τυριά) από πάνω.











Χαράζουμε την πίτα με μαχαίρι σε κομμάτια και την περιχύνουμε με το μίγμα γάλα-αβγό.







 
Αφού το ρουφήξει την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στην αντίσταση στην μεσαία σχάρα στους 180˚C, για μία ώρα.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου