Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

Κορμός σοκολάτας ή σαλάμι ή μωσαϊκό και Σκαντζόχοιρος για παιδικό πάρτι







Συστατικά για το μωσαϊκό:

  • 1 πακέτο μπισκότα Digestive ή Πτι Μπερ (400 γρ.)
  • 1/2 πακέτο φρέσκο βούτυρο Lurpak (125 γρ.)
  • 1 κούπα καβουρδισμένα και ψιλοκομμένα αμύγδαλα ή καρύδια
  • 1 κούπα πλήρη κρέμα γάλακτος Φάγε (250ml)
  • 1 σοκολάτα κουβερτούρα 50 % κακάο Νestle Dessert( 200γρ. )
  • 2 κοφτές κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 2 γεμάτες κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη
  • 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ ή ρούμι


Εκτέλεση:





Σε ένα μεγάλο μπολ σπάζουμε τα μπισκότα με τα χέρια σε μικρά κομμάτια. Προσθέτουμε και τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα ή καρύδια.











Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε αρχικά την κρέμα γάλακτος με το βούτυρο και τη ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά. Κόβουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια.










Μόλις λιώσει το βούτυρο, σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τη σοκολάτα και το κακάο. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Στο τέλος προσθέτουμε το ρούμι ή το κονιάκ.








Ανακατεύουμε το μίγμα των μπισκότων με το μίγμα της σοκολάτας και το τοποθετούμε το ψυγείο για 2 ώρες.









Το μίγμα θα σταθεροποιηθεί αρκετά και θα είναι εύκολο να το πλάσουμε (ανάμεσα σε 2 λαδόκολλες) σε ένα ρολό σαν σαλάμι.






Όταν σφίξει καλά το πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη.









Μία ώρα πριν να το σερβίρουμε το βγάζουμε από το ψυγείο.









…………………………………………





Συστατικά για τον Σκαντζόχοιρο:

  • 3 πακέτα μπισκότα Πτι Μπερ ή Digestive (225χ3=675γρ.)
  • 1 πακέτο φρέσκο βούτυρο Lurpak (250 γρ.)
  • 2 κούπες γάλα 2% (500ml)
  • 2 σοκολάτες κουβερτούρα 50 % κακάο Νestle Dessert( 400γρ. )
  • 4 κοφτές κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 4 γεμάτες κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη
  • 1 κουταλιά εσάνς βανίλιας


Γλάσο:

  • 1 σοκολάτα κουβερτούρα 50 % κακάο Νestle Dessert( 200γρ. )
  • 4 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο


Για το στόλισμα:

  • 1 κούπα καβουρδισμένα αμύγδαλα
  • 2 κουφετάκια σμάρτις για τα μάτια


Εκτέλεση:




Αρχικά καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα.
Τα τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200˚C , στην αντίσταση, για περίπου 10΄- 15΄.










Σε ένα μεγάλο μπολ σπάζουμε τα μπισκότα με τα χέρια σε μικρά κομμάτια.









Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε αρχικά το γάλα με το βούτυρο και τη ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά. Κόβουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια.
Μόλις λιώσει το βούτυρο, σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τη σοκολάτα και το κακάο. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.








Ανακατεύουμε τα μπισκότα με το μίγμα της σοκολάτας και το τοποθετούμε το ψυγείο για 2 ώρες. 










Το μίγμα θα σταθεροποιηθεί αρκετά και θα είναι εύκολο να το πλάσουμε σαν σκαντζόχοιρο.









Όταν σφίξει καλά, καρφώνουμε τα αμύγδαλα, προθέτουμε και τα σμάρτις.





Μία ώρα πριν να το σερβίρουμε το βγάζουμε από το ψυγείο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου