ΥΛΙΚΑ:
- 1 πακέτο σιμιγδάλι χοντρό (500γρ.)
- 1 1/2 κούπα ζάχαρη
- 2 κούπες γιαούρτι παραδοσιακό πλήρες (500γρ.)
- 1 κουταλάκι σόδα
- 1/2 κουταλάκι μαστίχα κοπανισμένη με λίγη ζάχαρη
- 1
κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
Λίγο λιωμένο φρέσκο βούτυρο για το άλειμμα και προαιρετικά λίγα ασπρισμένα αμύγδαλα
ΣΙΡΟΠΙ:
- 2 κούπες ζάχαρη
- 2 κούπες νερό
- 2 κουταλιές χυμό λεμονιού
- την φλούδα 1 λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Αρχικά φτιάχνουμε το σιρόπι, γιατί πρέπει να είναι ΚΡΥΟ ΣΙΡΟΠΙ – ΚΑΥΤΟ ΣΑΜΑΛΙ. Βάζουμε στην κατσαρόλα όλα μαζί τα υλικά και αφού χοχλάσει, το βράζουμε για 10'.
Σ' ένα μεγάλο μπολ, αναμιγνύουμε το
σιμιγδάλι με τη ζάχαρη, τη μαστίχα και το μπέικιν πάουντερ.
Ανακατεύουμε το γιαούρτι με τη σόδα
και τα ρίχνουμε μέσα στο μίγμα με το σιμιγδάλι.
Ανακατεύουμε το μίγμα μας πολύ καλά μ'
ένα κουτάλι και το αδειάζουμε σε καλά βουτυρωμένο ταψάκι ή πυρέξ.
Στρώνουμε την επιφάνεια και το αφήνουμε
να σταθεί 3 ώρες, για να φουσκώσει το σιμιγδάλι.
Λίγο πριν το βάλουμε στο φούρνο, το χαράζουμε με μαχαίρι σε κομμάτια και το στολίζουμε (προαιρετικά) με ασπρισμένα αμύγδαλα.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Για να χαραχθούν σωστά τα κομμάτια, το μαχαίρι πρέπει να είναι βρεγμένο και μετά από κάθε χάραγμα, να το βουτάμε ξανά στο νερό.
Ψήνουμε στην αντίσταση, στη μεσαία
σχάρα στους 180˚C, για 40'-45'. Πρέπει να έχει ροδίσει
καλά η επιφάνεια.
Όταν το βγάλουμε από το φούρνο, το αλείφουμε
με ένα πινέλο με το λιωμένο βούτυρο.
Κατόπιν το περιχύνουμε με το ΚΡΥΟ σιρόπι, ρίχνοντάς το κουταλιά -
κουταλιά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου