Παρασκευή, 2 Μαρτίου 2012

Μαρμελάδα από φρούτα του δάσους ή βατόμουρα



Υλικά:


  • 600γρ. φρέσκα φρούτα του δάσους (φραγκοστάφυλα, Bluberries(μύρτιλλα),  μούρα, βατόμουρα κ.τ.λ.) ή 2 συσκευασίες κατεψυγμένα από το super market
  • 500γρ. ζάχαρη
  • ½ φλιτζανάκι του καφέ νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμόνι


Εκτέλεση:



Μια μαρμελάδα με υπέροχη γλυκόξινη γεύση, αρωματική και πανεύκολη.





Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα φρούτα (αν είναι κατεψυγμένα δεν τα ξεπαγώνουμε) με τη ζάχαρη και το νερό και τα ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. 





Αφού αρχίζει το μίγμα μας να χοχλάζει, προσθέτουμε το λεμόνι και σε 15’ - 20’ είναι έτοιμη.
Την τοποθετούμε σε καθαρά βάζα, που τα έχουμε βάλει στον φούρνο για 15’ στους 100˚C για να αποστειρωθούν. 






Τ' αναποδογυρίζουμε μέχρι να κρυώσουν, γίνεται έτσι η κονσερβοποίηση και η μαρμελάδα φυλάσσεται στο ντουλάπι μας, για όσο καιρό θέλουμε.




Προσοχή!! Όταν η μαρμελάδα χοχλάζει, δεν μπορούμε να καταλάβουμε καλά, αν έχει δέσει. Γι αυτό βάζουμε λίγο σε ένα πιατάκι κι όταν κρυώσει, βλέπουμε αν είναι ρευστή. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου