Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2012

Μπισκότα λεμονιού








Υλικά:


  • 2 κούπες και 2 κουταλιές της σούπας (300γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις Μύλοι Αγ. Γεωργίου
  • 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 250γρ. φρέσκο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2/5 κούπας (100γρ.) κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 7 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • ξύσμα από 1 μεγάλο λεμόνι


Για το πασπάλισμα:
Καστανή ζάχαρη και μαύρη ζάχαρη




Εκτέλεση:







 Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.









Τρίβουμε το ξύσμα και το προσθέτουμε στη ζάχαρη. 









Ανακατεύουμε μ΄ένα κουτάλι, ώστε τα αιθέρια έλαια του ξύσματος να ενωθούν με τη ζάχαρη και τα μπισκότα να έχουν ακόμη περισσότερη γεύση λεμονιού.
Ανακατεύουμε, το εκχύλισμα βανίλιας με το χυμό λεμονιού.








Χτυπάμε για-περίπου 5 λεπτά στο μίξερ (με το εξάρτημα του αναδευτήρα), το βούτυρο με το μίγμα της ζάχαρης και το αβγό.








Προσθέτουμε κουταλιά κουταλιά και το μίγμα με το αλεύρι. Γίνεται μια ζύμη που κολλάει. Δεν προσθέτουμε όμως άλλο αλεύρι, για να γίνουν τα μπισκότα μας τραγανά.





Τυλίγουμε τη ζύμη σε λαδόκολλα και την τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
Σ΄ένα πιάτο ανακατεύουμε 5-6 κουταλιές μαύρη και 3-4 κουταλιές καστανή ζάχαρη.






Πλάθουμε μικρές μπάλες σαν καρύδι, τις τοποθετούμε σε απόσταση μεταξύ τους, σε ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα και αφού τις πατήσουμε λίγο με το χέρι μας τις πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη.

 




Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα, στους 160˚ C και ψήνουμε για 15΄-17΄.
Μόλις πάρουν λίγο χρώμα και είναι ακόμα μαλακά, τα αφαιρούμε.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν σε σχάρα.





Όταν κρυώσουν τα μπισκότα γίνονται πολύ τραγανά.
Τα αποθηκεύουμε σε ένα αεροστεγές δοχείο για να μην μαλακώσουν.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου