Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ








Υλικά:  



  • 2 αβγά
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας νες καφέ + 1 κουταλιά ζεστό νερό + 4 κουταλιές μαύρο ρούμι
  • 500 γρ. τυρί Μασκαρπόνε (2 συσκευασίες των 250γρ.)
  • 500 ml κρέμα γάλακτος (πλήρης)


2 πακέτα μπισκότα σαβουαγιάρ (περίπου 400 γρ.)
200 ml ζεστό νερό + 5 κουταλιές νες καφέ + 4 κουταλιές της σούπας μαύρο ρούμι


Για την επικάλυψη: 3-4 κουταλάκια του γλυκού σκόνη κακάο(κοσκινισμένη)



Εκτέλεση:


Το Τιραμισού είναι ένα από τα ωραιότερα Ιταλικά γλυκά ψυγείου.
Σε 5' είναι έτοιμο και σερβίρεται μετά από το γεύμα. 
Είναι ελαφρύ (όχι σε θερμίδες!!!) και πολύ δροσερό.










Αρχικά διαλύουμε τις 2 κουταλιές καφέ σε 1 κουταλιά ζεστό νερό και αφού διαλυθεί προσθέτουμε το ρούμι.












Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη και αφού αφρατέψουν, προσθέτουμε στο μίγμα το καφέ-ρούμι, την κρέμα γάλακτος και το τυρί.
Συνεχίζουμε το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνει μια ενιαία κι πολύ αφράτη κρέμα.




Ετοιμάζουμε ένα πολύ δυνατό καφέ, διαλύοντας τις 5 κουταλιές καφέ σε 200ml νερό και τον αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Προσθέτουμε και το ρούμι.







Σε ένα μεγάλο τετράγωνο πυρέξ, στρώνουμε την πρώτη στρώση σαβουαγιάρ, αφού πρώτα έχουμε βρέξει την μία πλευρά, στιγμιαία στον κρύο καφέ. Κατόπιν, με ένα κουτάλι ραντίζουμε και την δεύτερη πλευρά με τον καφέ.(Αυτό το κάνουμε, για να μην απορροφήσουν πολύ καφέ τα σαβουαγιάρ και μαλακώσουν).











Μετά μια στρώση κρέμα, πάλι σαβουαγιάρ - καφέ και από πάνω την υπόλοιπη κρέμα.









Τοποθετούμε το πυρέξ στο ψυγείο, σκεπασμένο με μια μεμβράνη, για τουλάχιστον 4 ώρες.


 







Την στιγμή που θα σερβίρουμε, πασπαλίζουμε το γλυκό με κακάο(χρησιμοποιώντας ένα σουρωτήρι).





ΤΙΡ:

Μπορούμε να φτιάξουμε την κρέμα από την προηγούμενη μέρα, αλλά θα την ενσωματώσουμε με τα σαβουαγιάρ την ημέρα που θα το σερβίρουμε.
 2. Mπορούμε να τοποθετήσουμε την Τιραμισού και σε ατομικά μπωλ.
3. Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το νες καφέ με δυνατό espresso.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου