ΥΛΙΚΑ:
- 250γρ. βούτυρο φρέσκο lurpak
- 250γρ. ζάχαρη
- 250γρ. αλεύρι farina up
- 5 αυγά μέτρια
- 1 φλυτζανάκι του καφέ κονιάκ
- 1 φακελάκι baking powder
- 100γρ. τριμμένη κουβερτούρα Παυλίδη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζω όλα τα υλικά στο μίξερ εκτός από την τριμμένη κουβερτούρα.
Ανακατεύω αρχικά με ένα κουτάλι, για να μην πεταχτεί το αλεύρι όταν θα ξεκινήσει το μίξερ,
και συνεχίζω το χτύπημα, ανοίγοντας το μίξερ για 10'.
Σβήνω το μίξερ και προσθέτω τη τριμμένη σοκολάτα, ανακατεύοντας απαλά με τη σπάτουλα.
Βουτυρώνω και αλευρώνω πάρα πολύ καλά μια φόρμα με τρύπα στη μέση ή βάζω λαδόκολλα.
Ψήνω το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο, στη μεσαία σχάρα, στην αντίσταση στους 175˚C για 1 ώρα και 5'. Ανοίγω το φούρνο, βάζω ένα μαχαίρι και αν δεν βγει καθαρό σκεπάζω το κέικ με αλουμινόχαρτο και συνεχίζω το ψήσιμο για 5' ακόμα.
Το κέικ πρέπει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της φόρμας για να είναι ψημμένο.
Όταν ψηθεί το αναποδογυρίζουμε.
Προαιρετικά βάζουμε ζάχαρη άχνη ή για περισσότερη σοκολάτα, ένα απλό γλάσο σοκολάτας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου