Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Μυζηθροπιτάκια γλυκά με άρωμα μαστίχας



ΥΛΙΚΑ:

•    600γρ. μυζήθρα ανάλατη
•    600γρ. ζάχαρη
•    3 μεγάλα αβγά
•    1 κουταλιά λιωμένο φρέσκο βούτυρο
•    ½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένη μαστίχα
•    ξύσμα από ένα μέτριο λεμόνι
•    1 κούπα ψιλό σιμιγδάλι, 200γρ.
•    ¾ κούπας αλεύρι farina up, 130γρ.
•    Χάρτινες θηκούλες


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:


 
Χτυπώ στο μίξερ τη ζάχαρη με τα αβγά.

Μετά από 5’, προσθέτω σιγά σιγά τη μυζήθρα, τη μαστίχα, το τρίμα και το βούτυρο. Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτω και το σιμιγδάλι με το αλεύρι.

 

Προθερμαίνω το φούρνο στους 180˚ στον αέρα.
Με ένα κουτάλι βάζω λίγο από το μίγμα σε κάθε θηκούλα(περίπου μέχρι τη μέση), προσέχοντας να μην ακουμπάει η μια θήκη με την άλλη, γιατί όταν ψηθούν τα μυζηθροπιτάκια δεν θα είναι στρογγυλά.
Ψήνω για 15’ και αφού κρυώσουν τα τοποθετώ στο ψυγείο.
 

Αν θέλω τα διατηρώ στον καταψύκτη(για περισσότερο διάστημα) σκεπασμένα με μεμβράνη και είναι πάντοτε ολόφρεσκα.

ΤΙΡ:
Η μυζήθρα να είναι όσο πιο γλυκιά γίνεται. Εντελώς ανάλατη.
Γεμίζω τα θηκάκια μέχρι τη μέση, γιατί φουσκώνουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου