Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2012

Σπιτική λεμονάδα



Υλικά:

Χυμός, από φρεσκοστυμμένα λεμόνια
Ζάχαρη
Ξύσμα λεμονιού


Εκτέλεση:


Τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο τα λεμόνια είναι άφθονα και μυρωδάτα. Διαλέγουμε φρέσκα και ζουμερά,( οι φίλοι με ξινόδεντρα είναι πολύτιμοι).
Με τον χυμό τους μπορούμε να φτιάξουμε υπέροχη συμπυκνωμένη λεμονάδα και να την χρησιμοποιούμε όλο το χρόνο. Η συνταγή είναι της φίλης μου της Άννας Βούη.
Είναι εντελώς φυσική, χωρίς βράσιμο και σιρόπια.
Φυλάσσεται στο ψυγείο και είναι πολύ δροσερή και γευστική.


Η δοσολογία είναι για κάθε 1 κούπα σουρωμένο φρέσκο χυμό λεμονιού, 1,5 κούπα ζάχαρη και 1 κουταλάκι ξύσμα.(π.χ. 2 κούπες χυμό, 3 κούπες ζάχαρη και 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα) κτλ.

 

 

 

Αναμιγνύουμε σε ένα μπολ το χυμό, τη ζάχαρη και τα ξύσμα και ανακατεύουμε συχνά το μίγμα(σχεδόν 1 ημέρα), μέχρι να λιώσει εντελώς η ζάχαρη. Το τοποθετούμε συνεχώς στο ψυγείο. Όταν λιώσει εντελώς η ζάχαρη, το βάζουμε σε μπουκάλι και το διατηρούμε στο ψυγείο. Για ένα ποτήρι λεμονάδας, χρειάζεται ένα δακτυλάκι χυμός και το υπόλοιπο νερό και παγάκια. Κάθε φορά που θέλουμε να το χρησιμοποιήσουμε, θα το αναμιγνύουμε καλά, γιατί μαζεύεται όλο το άρωμα στην κορυφή.



 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου