Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

ΚΕΙΚ ΛΕΜΟΝΙΟΥ




ΥΛΙΚΑ:

•    250 γρ. φρέσκο βούτυρο Lurpak
•    1,5 κούπες ζάχαρη
•    ξύσμα 4 μεγάλων λεμονιών
•    5 μεγάλα αυγά
•    1 πρέζα αλάτι
•    2 κούπες αμυγδαλόσκονη ή αμυγδαλόψιχα ψιλοκομμένη στο μούλτι
•    1 κούπα αλεύρι για  όλες τις χρήσεις  και 2 κουτ/κια baking powder
•    ½ κούπα χυμό λεμονιού
•    Λίγη άχνη για το πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Όλα τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Χτυπώ πρώτα τα ασπράδια σε μαρέγκα και την βάζω στο ψυγείο.
Ανακατεύω σε ένα μπολ το αλεύρι (κοσκινισμένο), την αμυγδαλόσκονη, το αλάτι και το μπέκιν.
Χτυπώ το βούτυρο, τη ζάχαρη, τους κρόκους και το ξύσμα στο μίξερ. Το σταματώ και προσθέτω το χυμό λεμονιού, το αμύγδαλο και το αλεύρι εναλλάξ με τη μαρέγκα. Ψήνω στην αντίσταση στην τελευταία σχάρα(κάτω), στους 180˚ σε στρογγυλή φόρμα 28-30 εκ. για 45 - 50 λεπτά. Αν θέλω να το αναποδογυρίσω, στρώνω λαδόκολλα.
Όταν κρυώσει το πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη(προαιρετικά).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου