Τα πιο εύκολα και νόστιμα σοκολατάκια
Συστατικά:
· 3 μεγάλα μανταρίνια (την φλούδα)
· 200γρ. καρυδόψυχα ψιλοκομμένη
· 2 συσκευασίες αμυγδαλόπαστα(marzipan)600γρ.
· 3 κουβερτούρες
Εκτέλεση:
Βάζω στην μουλινέτα τις φλούδες μανταρινιού μαζί με τα καρύδια. Μόλις πολτοποιηθούν τα ανακατεύω πολύ καλά με την αμυγδαλόπαστα.
Πλάθω μικρά μπαλάκια και τα αφήνω στην λαδόκολλα να στεγνώσουν για περίπου 1 ώρα.
Ζεσταίνω τις κουβερτούρες σε μπαίν μαρί (προσοχή να μην κάψει η σοκολάτα) και με 2 πιρούνια, βουτάω ένα ένα τα σοκολατάκια. Τα αφήνω στην λαδόκολλα, σε δροσερό μέρος μέχρι να στεγνώσουν.
ΤΙΠ:1. Δεν βάζουμε τα σοκολατάκια στο ψυγείο, γιατί θα ασπρίσει η κουβερτούρα και δεν θα φαίνονται ωραία.
2. Αντί καρύδι μπορούμε να βάλουμε αμύγδαλο ή δαμάσκηνο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου