Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

ΣΟΥΠΙΕΣ ΚΡΑΣΑΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ



ΥΛΙΚΑ:

  • 6-7 σουπιές
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 μεσαία ντομάτα ψιλοκομμένη
  • Μισό ματσάκι μαϊντανό
  • Λίγη ρίγανη
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 3-4 κουταλιές φρυγανιά τριμμένη
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • λίγο λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ένα πανεύκολο και πολύ νόστιμο νηστίσιμο φαγητό. Τρώγεται και κρύο στην εξοχή την Καθαρά Δευτέρα.

Καθαρίζω τις σουπιές και ψιλοκόβω τα πλοκάμια. Τσιγαρίζω σε λίγο λάδι το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα πλοκάμια. Προσθέτω τη ντομάτα, το μαϊντανό, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι.Τα κατεβάζω από τη φωτιά, ρίχνω τη φρυγανιά και γεμίζω τις σουπιές (όχι πολύ γεμάτες). Με μία οδοντογλυφίδα συγκρατώ τη γέμιση.

 Παίρνω ένα πυρέξ, γυρίζω τις σουπιές με το γυαλιστερό τους μέρος προς τα πάνω, προσθέτω το λάδι, το λευκό κρασί και λίγο λεμόνι. Ίσως να χρειαστεί και μισό φλιτζάνι νερό.
Ψήνω στην αντίσταση στους 200˚C για περίπου 45’,  ώσπου να ροδίσει το φαγητό.
 Eγώ αγόρασα μικρές κατεψυγμένες κι επειδή ήταν σχισμένες φαίνεται η γέμιση. Δεν συμβαίνει το ίδιο στις φρέσκιες σουπιές.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου