Τρίτη, 3 Απριλίου 2012

Μπισκότα τύπου «Digestive»



Υλικά:

  • 250 γρ. βούτυρο Lurpak σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 250 γρ. νιφάδες βρώμης αλεσμένες στο μούλτι
  • 250 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως
  • 2 ½ κουταλάκια του γλυκού baking powder
  • 5 κουταλιές της σούπας γάλα
  • 50 γρ. αμύγδαλα ψιλοκομμένα στο μούλτι (προαιρετικά)
  • ξύσμα 1 μέτριου λεμονιού



Εκτέλεση:




 




 Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη βρώμη, τα αμύγδαλα και το baking.












Χτυπάμε το βούτυρο, το ξύσμα με τη ζάχαρη στο μίξερ για 3’-5’. 




 


Προσθέτουμε αρχικά το μίγμα με το αλεύρι, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και στο τέλος το γάλα, μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την βάζουμε για 30’ στο ψυγείο.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180˚C στον αέρα.
Στρώνουμε λαδόκολλα στο ταψί.












Πλάθουμε μικρά μπαλάκια, σαν καρύδι, τα πατάμε ελαφρά με το χέρι μας και τα τοποθετούμε αραιά στο ταψί, γιατί με το ψήσιμο θα απλώσουν λίγο.






 


Ή παίρνουμε 2 κομμάτια λαδόκολλας και τα βάζουμε πάνω και κάτω από τη ζύμη και με τον πλάστη ή με το χέρι μας, ανοίγουμε φύλλο σε πάχος περίπου 1 εκ. 







Κόβουμε τα μπισκότα μας ή με κουπ πατ ή με ένα μικρό ποτήρι, τα τρυπάμε με ένα πιρούνι και τα τοποθετούμε αραιά, γιατί με το ψήσιμο θα απλώσουν λίγο.


Ψήνουμε για 18 - 20 λεπτά, στη μεσαία σχάρα.
Όταν τα βγάλουμε, τα αφήνουμε 5’ στο ταψί, να κρυώσουν λίγο.




 




Κατόπιν αφαιρούμε το ταψί και μαζί με την λαδόκολλα, τα τοποθετούμε σε σχάρα και όταν κρυώσουν εντελώς, τα φυλάμε σε μεταλλικό κουτί για μπισκότα.



ΤΙΡ. Αντί για βρώμη μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε άγλυκα μούσλι ή κορν φλέικς.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου