Τρίτη 10 Απριλίου 2012

« Engelsaugen» Γερμανικά Μπισκότα – «Μάτια Αγγέλων»




Υλικά:
  • 120 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 250 γρ. φρέσκο βούτυρο Lurpak σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 βανίλια ή 1 κουταλάκι του γλυκού υγρή βανίλια
  • 2 μεγάλα αυγά
  • ξύσμα ενός μεγάλου λεμονιού
  • 420 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις Μύλοι Αγίου Γεωργίου

Μαρμελάδα φράουλα ή βερίκοκο ή ότι μαρμελάδα μας αρέσει
Ζάχαρη άχνη


Εκτέλεση:





 Χτυπάμε στο μίξερ τα πρώτα 6 υλικά μέχρι να ενωθούν.






Θα γίνει μια ζύμη που θα κολλάει λίγο και την βάζουμε μαζί με το μπωλ του μίξερ στο ψυγείο για 1 ώρα.







Κατόπιν πλάθουμε μικρές μπαλίτσες σαν ένα καρύδι. 





 

 Τις τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και κάνουμε μια μικρή λακκουβίτσα βουτώντας το δάκτυλό μας σε αλεύρι. 



 

Γεμίζουμε με μαρμελάδα (την λακκουβίτσα) και τα ψήνουμε για 17-20 λεπτά, σε προθερμασμένο φούρνο στην αντίσταση, στη μεσαία σχάρα, στους 180°C.





Δεν αλλάζουν πολύ στο χρώμα, αλλά είναι ψημένα.







Προσοχή!!! Μην τα ψήσετε παραπάνω από 20’, γιατί σκληραίνουν όταν κρυώσουν.

Τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη, προσέχοντας να μην κρύψουμε την μαρμελάδα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου