Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Ζελέ με κρέμα βανίλιας και μπισκότα - Το κλασσικό καλοκαιρινό «Γλυκό ψυγείου»






Υλικά:

  • 1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
  • 2 φακελάκια κρέμα με γεύση βανίλια, Άνθος Αραβοσίτου Γιώτης
  • 1 λίτρο γάλα φρέσκο 2% (4 κούπες)
  • 12 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 3 φακελάκια ζελέ με γεύση κεράσι ή φράουλα ή ότι γεύση μας αρέσει
  • 5 κούπες νερό (1250ml)


Το πιο εύκολο γλυκό ψυγείου, που όλοι φτιάχνουμε τα καλοκαίρια. Μερικά μυστικά για να μην αναποδογυρίζουν τα μπισκότα και το ζελέ γίνεται βάση, αντί κορυφή ή γίνεται αραιή η κρέμα και δεν κόβονται σωστά τα κομμάτια.



Εκτέλεση:



Η συγκεκριμένη δόση είναι για ένα μεγάλο παραλληλόγραμμο Tupperware ή πυρέξ με εντελώς επίπεδη επιφάνεια.






Στρώνουμε τα πτι μπερ και καλύπτουμε την βάση του πυρέξ. (3 χ 6=18 μπισκότα).







 Ετοιμάζουμε πρώτα το ζελέ.
Βράζουμε 4 κούπες νερό(1 λίτρο) και προσθέτουμε τα 3 ζελέ. Ανακατεύουμε να λιώσουν και συμπληρώνουμε ακόμα 1 κούπα νερό(250ml).








 Μόλις χοχλάσει το αφαιρούμε από την φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει (εκτός ψυγείου).




 Συνεχίζουμε φτιάχνοντας την κρέμα βανίλιας.

  Διαλύουμε τις κρέμες σε λίγο από το γάλα (κρύο).
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο γάλα με τη ζάχαρη.




 
 Όταν είναι έτοιμη να χοχλάσει προσθέτουμε και το μείγμα της κρέμας. Μόλις χοχλάσει η κρέμα και πήξει, την αφαιρούμε από τη φωτιά και κουταλιά κουταλιά την απλώνουμε πάνω από τα μπισκότα (προσέχουμε να καλύψουμε πρώτα όλα τα κενά από τα μπισκότα, μ΄ένα κουτάλι.







Αφού την απλώσουμε και την στρώσουμε, δεν μετακινούμε καθόλου το πυρέξ.




 
Όταν κρυώσουν και τα δύο (ζελέ και κρέμα), σιγά σιγά με πολύ μεγάλη προσοχή, προσθέτουμε το ζελέ πάνω από την κρέμα.
Χρησιμοποιούμε ένα κουτάλι, για να ρίχνουμε μέσα σ΄αυτό το ζελέ, ώστε να μην κάνει τρύπα η κρέμα και μετά μας αναποδογυρίσει.



Τοποθετούμε το πυρέξ στο ψυγείο (με προσοχή) και το αφήνουμε μέχρι να πήξει καλά το ζελέ.


ΤΙΡ:

1. Αν θέλουμε να προσθέσουμε και ψιλοκομμένα φρούτα( 1 κούπα), τότε θα διαλύσουμε τα 3 ζελέ σε μόνο 4 κούπες νερό, γιατί τα φρούτα θα βγάλουν νερό.
2. Βάζουμε λιγότερο γάλα (1λίτρο), αντί 1200ml που λέει η συσκευασία, για να γίνει η κρέμα μας πυκνή.
3. Το ίδιο και στο ζελέ, βάζουμε 5 αντί 6 κούπες που λέει η συσκευασία, για να γίνει σταθερό.
4. Δεν βρέχουμε τα μπισκότα, γιατί μαλακώνουν πολύ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου