Δευτέρα, 31 Δεκεμβρίου 2012

Βασιλόπιτα με καρύδια και πορτοκάλι






Υλικά:



  • 125γρ. φρέσκο βούτυρο Lurpak
  • 1 κούπα ζάχαρη(250γρ.)
  • 5 μεγάλα αβγά
  • 1 κούπα 250ml (1/3 φρεσκοστυμμένος χυμός πορτοκαλιού, 1/3 κονιάκ, 1/3 γάλα)
  • ξύσμα 1 πορτοκαλιού
  • 1 κουταλάκι εσάνς βανίλιας
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 1 πρέζα τριμμένο γαρύφαλλο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού σόδα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
  • 1,5 κούπες καρύδια αλεσμένα
  • 250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις Μύλοι Αγίου Γεωργίου


Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα



Εκτέλεση:



 


Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Ανακατεύουμε όλα τα στερεά μαζί με τα μυρωδικά μετράμε τα υγρά στην κούπα.



 

Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά, το ξύσμα, τη ζάχαρη και το βούτυρο για 10’.

Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ ρίχνουμε εναλλάξ τα υγρά και το αλεύρι μέχρι να ομοιογενοποιηθούν.






Σε στρογγυλό ή τετράγωνο ταψί 26-28εκ. βάζουμε λαδόκολλα, την οποία βρέχουμε με λίγο νερό, για να μπορέσουμε να την στρώσουμε καλά, αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στην αντίσταση(μεσαία σχάρα), στους 175°C, για 60΄.






 
 Ελέγχουμε με ένα στεγνό μαχαιράκι κι αν βγαίνει καθαρό, αφήνουμε τη βασιλόπιτα με τη λαδόκολλα σε σχάρα να κρυώσει. Αν βγαίνει λίγο υγρό, την αφήνουμε 5’-10’ σε σβησμένο φούρνο.




  
 





Αφού κρυώσει, την αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα, την στολίζουμε και την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου