Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2013

Νηστήσιμα φοντάν με αποξηραμένα φρούτα, μαρμελάδα και καρύδια





Υλικά:



  • 500γρ. αποξηραμένα φρούτα: βερίκοκα, σύκα και δαμάσκηνα
  • 500 καρύδια χοντροκοπανισμένα
  • 200 - 250γρ. μαρμελάδα πορτοκάλι ή λεμόνι ή περγαμόντο
  •  ξύσμα 1 μεγάλου λεμονιού


Για το πασπάλισμα:


σησάμι




Εκτέλεση:














Ψιλοκόβουμε με ένα μαχαίρι (αφαιρώντας το κοτσάνι από τα σύκα) και πολτοποιούμε τα αποξηραμένα φρούτα στο μούλτι.




















Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά, όλα τα υλικά, αφήνοντας λίγη μαρμελάδα.
Αν το μείγμα μας είναι σφιχτό προσθέτουμε και την υπόλοιπη μαρμελάδα.



















Πλάθουμε τα φοντανάκια με τις παλάμες μας σε μικρά μπαλάκια και τα βουτάμε στο σησάμι, πλάθοντας τα, μέχρι να κολλήσει το σησάμι και να καλυφθούν πολύ καλά.






Τα φυλάμε στο ντουλάπι μας, μέσα σε αεροστεγές δοχείο.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου