Υλικά:
• 250 γρ. φρέσκο βούτυρο Lurpak
• 1,5 κούπες ζάχαρη
• ξύσμα 4 μεγάλων πορτοκαλιών
• 5 μεγάλα αυγά
• 1 πρέζα αλάτι
• 2 κούπες αμυγδαλόσκονη ή αμυγδαλόψιχα ψιλοκομμένη στο μούλτι
• 1κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις και 2 κουτ/κια baking powder
• ½ κούπα χυμό πορτοκαλιού
• Λίγη άχνη για το πασπάλισμα
• 1,5 κούπες ζάχαρη
• ξύσμα 4 μεγάλων πορτοκαλιών
• 5 μεγάλα αυγά
• 1 πρέζα αλάτι
• 2 κούπες αμυγδαλόσκονη ή αμυγδαλόψιχα ψιλοκομμένη στο μούλτι
• 1κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις και 2 κουτ/κια baking powder
• ½ κούπα χυμό πορτοκαλιού
• Λίγη άχνη για το πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Είναι ένα αφράτο και ζουμερό κέικ, εξαιτίας του χυμού και της αμυγδαλόσκονης.
Όλα τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Χτυπώ πρώτα τα ασπράδια σε μαρέγκα και την βάζω στο ψυγείο.
Ανακατεύω σε ένα μπολ το αλεύρι (κοσκινισμένο), την αμυγδαλόσκονη, το αλάτι και το μπέκιν.
Χτυπώ το βούτυρο, τη ζάχαρη, τους κρόκους και το ξύσμα στο μίξερ. Το σταματώ και προσθέτω το χυμό πορτοκαλιού, το αμύγδαλο και το αλεύρι εναλλάξ με τη μαρέγκα. Ψήνω στην αντίσταση στην τελευταία σχάρα(κάτω), στους 180˚ σε στρογγυλή φόρμα 28-30 εκ. για 45 - 50 λεπτά. Αν θέλω να το αναποδογυρίσω, στρώνω λαδόκολλα.
Όταν κρυώσει το πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη(προαιρετικά).
Όλα τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Χτυπώ πρώτα τα ασπράδια σε μαρέγκα και την βάζω στο ψυγείο.
Ανακατεύω σε ένα μπολ το αλεύρι (κοσκινισμένο), την αμυγδαλόσκονη, το αλάτι και το μπέκιν.
Χτυπώ το βούτυρο, τη ζάχαρη, τους κρόκους και το ξύσμα στο μίξερ. Το σταματώ και προσθέτω το χυμό πορτοκαλιού, το αμύγδαλο και το αλεύρι εναλλάξ με τη μαρέγκα. Ψήνω στην αντίσταση στην τελευταία σχάρα(κάτω), στους 180˚ σε στρογγυλή φόρμα 28-30 εκ. για 45 - 50 λεπτά. Αν θέλω να το αναποδογυρίσω, στρώνω λαδόκολλα.
Όταν κρυώσει το πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη(προαιρετικά).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου