Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Κουλουράκια κρασάτα με σησάμι




Υλικά:

  • 1 κούπα ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο
  • 250 γρ. φρέσκο βούτυρο Lurpak σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κούπα λευκό κρασί
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • ξύσμα από 1 μεγάλο λεμόνι
  • Προαιρετικά: 1 βανίλια και 1 κοφτό κουταλάκι κανέλα
  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις Μύλοι Αγίου Γεωργίου
  • 1 φακελάκι baking powder

Σησάμι για το τύλιγμα
1 αβγό + 3 κουταλιές της σούπας νερό

1 κούπα = 250 ml νερό



Εκτέλεση:





Βάζουμε τα 6 πρώτα υλικά στο μίξερ και τα χτυπάμε για 5΄.


Σταματάμε το μίξερ και συνεχίζουμε προσθέτοντας το αλεύρι με το baking powder, μέχρι να γίνει μια απαλή ζύμη, προσέχοντας να μην την παραζυμώσουμε. Μπορεί να χρειαστεί λίγο αλεύρι ακόμη, γι’ αυτό μόλις η ζύμη δεν κολλάει σταματάμε να προσθέτουμε αλεύρι.




Τη σκεπάζουμε με πετσέτα την αφήνουμε 10’ να ξεκουραστεί, πλάθουμε λεπτά κορδόνια και





 φτιάχνουμε στρογγυλά κουλουράκια ή μπαστουνάκια ή ότι άλλο σχήμα θέλουμε.
 Τα αραδιάζουμε σε ταψιά στρωμένα με λαδόκολλα, τα αλείφουμε με το αβγό, προσθέτουμε και το σησάμι



 
  

και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 180 °C για περίπου 15-20 λεπτά.


Για να δούμε αν έχουν ψηθεί σηκώνουμε ένα κουλουράκια, που θα πρέπει να έχει πάρει χρώμα από και από κάτω.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν σε σχάρα.
Διατηρούνται για πολύ καιρό κλεισμένα σε μεταλλικό κουτί για μπισκότα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου