Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2012

«ΝΕΡΑΝΤΖΑΚΙ» Γλυκό του κουταλιού





ΥΛΙΚΑ:

  • 5 νεράντζια
  • 2 κουταλιές χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλιά γλυκόζη (για να μη ζαχαρώσει το γλυκό)
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 2 κούπες νερό (500ml)
  • 1 κούπα χυμό πορτοκαλιού (250ml)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:


Τρίβω όλη την επιφάνεια του νεραντζιού (να φύγει η κίτρινη φλούδα), πετάω το εσωτερικό και κόβω τα νεράντζια σε λεπτές λωρίδες. Τα βάζω σε μια κατσαρόλα, τα σκεπάζω με 3 κούπες νερό και τα αφήνω για 24 ώρες (ένα πιάτο θα κρατήσει τα κομμάτια του φρούτου βυθισμένα μέσα στο νερό).




Την επόμενη μέρα βράζω τα νεράντζια μέχρι να μαλακώσουν, περίπου για 30’ και σουρώνω τις φλούδες (για να μην λιώσουν).




Μετράω το υγρό, που πρέπει να έχει μείνει 2 κούπες(αν είναι λιγότερο συμπληρώνω με χυμό πορτοκαλιού), προσθέτω ακόμη την 1 κούπα χυμό πορτοκαλιού και τη ζάχαρη. Αφού βράσει το σιρόπι για 30' προσθέτω και τα κομμάτια του νεραντζιού, το λεμόνι και την γλυκόζη. Συνεχίζω το δέσιμο του γλυκού για περίπου 30' ακόμη.
Όταν δέσει καλά, το τοποθετώ (ζεστό) σε καθαρά βάζα, που τα έχω βάλει στον φούρνο για 15 λεπτά στους 100˚ για να αποστειρωθούν. Τ' αναποδογυρίζω μέχρι να κρυώσουν, (έτσι γίνεται η κονσερβοποίηση) και το γλυκό είναι έτοιμο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου