Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2012

Μαρμελάδα Σύκο





Υλικά:


  • 1 κιλό σύκα ανάμικτα κόκκινα κι άσπρα, κομμένα στα 4 και καθαρισμένα από το πίσω μέρος
  • 750γρ. ζάχαρη
  • 4 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού


Εκτέλεση:





Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε τα καθαρισμένα σύκα και τη ζάχαρη. Αφήνουμε για 1 ώρα να λιώσει η ζάχαρη.
Προσθέτουμε και το χυμό λεμονιού και την βράζουμε 30΄μέχρι να δέσει. 




Αν δεν θέλουμε να έχει κομματάκια, την ώρα που χοχλάζει την πολτοποιούμε με το mini pimmer.
Τοποθετούμε τη ζεστή μαρμελάδα σε καθαρά βάζα, που τα έχουμε βάλει στον φούρνο για 15’ στους 100˚C για να αποστειρωθούν.
Τ' αναποδογυρίζουμε μέχρι να κρυώσουν, γίνεται έτσι η κονσερβοποίηση και το γλυκό μας φυλάσσεται στο ντουλάπι μας, για όσο καιρό θέλουμε.
Όταν ανοίξουμε ένα βάζο, για να το χρησιμοποιήσουμε, κατόπιν το διατηρούμε στο ψυγείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου