Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Μους Πεπόνι






Υλικά:


  • 2 κούπες πολτοποιημένα πεπόνια
  • 2 κούπες νερό
  • 3 φακελάκια ζελέ λεμόνι
  • 250γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κουταλιά ζάχαρη άχνη(προαιρετικά)



Εκτέλεση:



 





Ζεσταίνουμε στη φωτιά το νερό και προσθέτουμε το ζελέ. Μόλις το μίγμα χοχλάσει το αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου(χωρίς να πήξει). 




 






Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος (προσθέτοντας αν θέλουμε την άχνη), μέχρι να γίνει σαντιγί.



















Καθαρίζουμε το πεπόνι και το πολτοποιούμε στο μπλέντερ.








 









Αφού κρυώσει το ζελέ, το προσθέτουμε στο μπλέντερ μαζί με το πολτοποιημένο πεπόνι και την σαντιγί. Τα χτυπάμε για 3-4 δευτερόλεπτα να ενοποιηθούν.

















Το μοιράζουμε σε ατομικά μπολάκια ή σε φόρμα με τρύπα στη μέση.







Τα βάζουμε στο ψυγείο για 12 ώρες. Διακοσμούμε με φέτες πεπονιού, κεράσια και φυλλαράκια δυόσμου.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου