Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Παγωτό Λεμόνι






Υλικά:


  • Ι κούπα χυμό λεμονιού
  • ξύσμα από 3 λεμόνια
  • 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 1 φακελάκι ζελέ λεμόνι
  • 350 ml κρέμα γάλακτος


Εκτέλεση:








Αρχικά χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, μέχρι να γίνει σαντιγί. Την τοποθετούμε στο ψυγείο.









Σε ένα μικρό κατσαρολάκι (σε χαμηλή θερμοκρασία), ανακατεύουμε το χυμό λεμονιού(σουρωμένο), το ξύσμα και τη ζάχαρη (μέχρι να λιώσει).
Προσθέτουμε και το ζελέ λεμόνι.
Ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε να κρυώσει καλά, πριν το ανακατέψουμε με τη σαντιγί.








 Τοποθετούμε σε μεταλλικό δοχείο ή φόρμα και το βάζουμε στην κατάψυξη για 6 έως 8 ώρες.






Το βγάζουμε από την κατάψυξη για 10’, πριν να το σερβίρουμε, γιατί δεν έχει πολλά λιπαρά.
 Η αυθεντική συνταγή είναι της Άννας – Μαρίας Μπαρού.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου