Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Μαρμελάδα Ροδάκινο





Υλικά:



  • 2 κιλά ζουμερά ροδάκινα (1 κιλό καθαρό βάρος)
  • 800γρ. ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • 2 γαρίφαλα



Εκτέλεση:







Τώρα είναι η καλύτερη εποχή για ροδάκινα.
Διαλέγουμε γερά και ζουμερά ροδάκινα. Έτσι η μαρμελάδα μας θα έχει λαμπερό χρώμα και δεν θα ξινίζει.
Τα δικά μου ροδάκινα ήταν 2 κιλά και καθαρισμένα έγιναν 1 κιλό.









Τα πλένουμε πολύ καλά και καθαρίζουμε την φλούδα, τα κουκούτσια και τα χτυπήματα που πιθανόν να έχουν.
Σε ένα κατσαρολάκι, τα σιγοβράζουμε για 10΄.











Τα σουρώνουμε και το ζουμί περιέχει πηκτίνη, που βοηθάει την μαρμελάδα μας να πήξει.











Τοποθετούμε τη ζάχαρη, τα γαρίφαλα, το ζουμί, και τα χοντροκομμένα ροδάκινα (προσέχουμε να έχουμε μόνο το κίτρινο μέρος του καρπού), σε βαθιά κατσαρόλα. Τα αφήνουμε 2-3 ώρες.










Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά. Μόλις αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε και το χυμό λεμονιού, χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς, για να μην μας «πιάσει» η μαρμελάδα. 












Προς το τέλος την ξαφρίζουμε και την πολτοποιούμε με το mini pimmer
Βράζουμε για περίπου 30’και η μαρμελάδα μας είναι έτοιμη.




 Τοποθετούμε τη ζεστή μαρμελάδα σε καθαρά βάζα, που τα έχουμε βάλει στον φούρνο για 15’ στους 100˚C για να αποστειρωθούν.
Τ' αναποδογυρίζουμε μέχρι να κρυώσουν, γίνεται έτσι η κονσερβοποίηση και το γλυκό μας φυλάσσεται στο ντουλάπι μας, για όσο καιρό θέλουμε.
Όταν ανοίξουμε ένα βάζο, για να το χρησιμοποιήσουμε, κατόπιν το διατηρούμε στο ψυγείο.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου