Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2012

Ταλιατέλες με μανιτάρια και μπέικον





Υλικά:


  • 4-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 7-8 κομμάτια μπέικον
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 5 φρέσκα μανιτάρια
  • 1 σκελίδα σκόρδο (ολόκληρο)
  • λίγο θυμάρι, αλάτι, πιπέρι
  • 1 κρέμα γάλακτος (με λίγα λιπαρά)
  • ½ ποτήρι γάλα


1 πακέτο ταλιατέλες Barilla
Tριμμένη παρμεζάνα



Εκτέλεση:



 Μια νόστιμη και πανεύκολη μακαρονάδα, που είναι έτοιμη σε 10΄.

Οι ταλιατέλες περιέχουν αβγό κι έτσι δεν χρειάζεται να προσθέσουμε άλλο. Αν χρησιμοποιήσουμε όμως άλλο είδος μακαρονιού, προσθέτουμε κι ένα αβγό.






1.Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τις ταλιατέλες, τις σουρώνουμε και προσθέτουμε μια κουταλιά βούτυρο.








 2.Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε σε ροδέλες τα μανιτάρια, σε μικρά κομμάτια το μπέικον και το κρεμμύδι.











3. Σ’ ένα τηγάνι Τεφάλ, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί, ρίχνουμε τα μανιτάρια, το θυμάρι και το σκόρδο. Μόλις πάρουν ωραίο χρώμα, τα αφαιρούμε.





4. Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το μπέικον και το κρεμμύδι. Μόλις τσιγαριστούν, σβήνουμε τη φωτιά, αφαιρούμε το σκόρδο και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, πιπέρι και τα μανιτάρια (δοκιμάζουμε κι αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο αλάτι). Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για 1΄







 5. Προσθέτουμε τη σάλτσα στις ταλιατέλες.
 




Τα σερβίρω σε πιατέλα, προσθέτοντας τριμμένη παρμεζάνα.






ΤΙΡ: Αν δεν τα σερβίρουμε αμέσως, πήζουν λίγο, γι αυτό ζεσταίνουμε λίγο γάλα και το προσθέτουμε στα μακαρόνια. Έτσι γίνονται πάλι ρευστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου