Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Σπιτικό Λικέρ από κεράσια ή βύσσινα – Cherry brandy






Υλικά:


  • 1 κιλό κεράσια ή βύσσινα
  • 750 γρ. ζάχαρη
  • 400ml τσίπουρο ή βότκα (άοσμο δυνατό ποτό με αλκοόλ)
  • 1 ξυλαράκι κανέλα
  • 4 γαρύφαλλα


Κονιάκ Μεταξά 5 ή 7 αστέρων



Εκτέλεση:



Κάθε χρόνο φτιάχνω το λικέρ με κεράσια, γιατί στη Ρόδο δεν μπορώ να βρω βύσσινα. Διαλέγω όμως μεγάλα κατακόκκινα και σκληρά φρούτα.
Η καλύτερη εποχή είναι τέλος Ιουλίου, για να είναι έτοιμο το λικέρ μας στο τέλος Αυγούστου.










Σε γυάλινο δοχείο με φαρδύ λαιμό, βάζουμε όλα τα υλικά. Κλείνουμε πολύ καλά το καπάκι, για να μην εξατμιστεί το αλκοόλ με την υψηλή θερμοκρασία και το τοποθετούμε στο πιο ηλιόλουστο σημείο της αυλής μας ή στην ταράτσα. 

















Τις πρώτες μέρες το ανακινούμε, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.






Μετά από 1 μήνα, σουρώνουμε το μίγμα μας και το τοποθετούμε σε μπουκάλι ή κανάτα για λικέρ, βάζοντας περίπου 1 μέρος κονιάκ, 2 μέρη από το χυμό των κερασιών (εξαρτάται από τη γεύση που θέλουμε να δώσουμε στο λικέρ. Περισσότερο κονιάκ, δυνατότερο λικέρ).
Όσο πιο εκλεκτό είναι το κονιάκ, τόσο καλύτερο θα γίνει το λικέρ μας.
Διατηρείται για χρόνια (αν προλάβει) σε δροσερό μέρος.

ΤΙΡ: Τα κεράσια (αφού αφαιρέσουμε τα κουκούτσια) δεν τα πετάμε, γιατί είναι τέλεια γαρνιτούρα, σε παγωτά, κοκτέιλ κ.ά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου