Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2012

Κρέπες με Nutella







 Βασικά υλικά κρέπας:



  • 2 μέτρια αβγά
  • 2 κούπες γάλα (500ml)
  • 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού σόδα
  • 2 κούπες αλεύρι farina up
  • 2 κοφτές κoυταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 3 κoυταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο


    Εκτέλεση:









Σε ένα μπολ βάζουμε τα αβγά, το αλάτι, την σόδα, τη ζάχαρη και το αλεύρι. 












Ανακατεύοντας με το σύρμα προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα.
Με τον τρόπο αυτό το μίγμα μας δεν σβολιάζει.
Το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.




 

 Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το βούτυρο να λιώσει. Το μαζεύουμε(όσο μπορούμε) και το προσθέτουμε στο μίγμα μας.
Παίρνουμε μια μικρή ποσότητα από τον χυλό(ένα φλιτζανάκι του καφέ) και το απλώνουμε κυκλικά στο τηγάνι.
Η πρώτη κρέπα πάντα αποτυγχάνει γιατί ρουφάει το περιττό βούτυρο.








Μόλις ψηθεί από κάτω, περίπου σε 1 λεπτό τη γυρίζουμε.
Αφήνουμε για λίγο και από την άλλη, περίπου σε μισό λεπτό και τη βγάζουμε από το τηγάνι.




Μπορούμε να τις γεμίσουμε με Nutella ή ό,τι άλλο θέλουμε.
Εγώ πρόσθεσα και λίγη καραμέλα βουτύρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου