Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

Δροσερό Μους Πορτοκάλι







Yλικά:



  • 2 κούπες πολτοποιημένα πορτοκάλια (1 κούπα πορτοκάλι γλυκό του κουταλιού και 1 κούπα από φρέσκα πορτοκάλια καθαρισμένο πολύ βαθιά)
  • 2 ποτήρια χυμό πορτοκαλιού
  • 3 φακελάκια ζελέ λεμόνι
  • 250γρ. κρέμα γάλακτος 35% Φάγε



Εκτέλεση:






Ζεσταίνουμε στη φωτιά τον χυμό και προσθέτουμε τα ζελέ. Μόλις το μίγμα χοχλάσει το αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου(χωρίς να πήξει).












Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, μέχρι να γίνει σαντιγί.












Παίρνουμε τα πορτοκάλια και το γλυκό και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ.














Αφού κρυώσει το ζελέ, το προσθέτουμε στο μπλέντερ μαζί με τα πολτοποιημένα πορτοκάλια και την σαντιγί. Τα χτυπάμε για 3-4 δευτερόλεπτα να ενοποιηθούν.












Μοιράζουμε το Μους σε ατομικά μπολάκια ή σε φόρμα με τρύπα στη μέση.











Τα βάζουμε στο ψυγείο για 12 ώρες.













Διακοσμούμε με φέτες λεμονιού ή πορτοκαλιού, λίγο γλυκό του κουταλιού και με φυλλαράκια δυόσμου.








ΤΙΡ: Κόβουμε 3-4 λεπτές φέτες λεμόνι ή πορτοκάλι, τις ζεσταίνουμε σε μια κατσαρολίτσα με ½ ποτήρι νερό, 2 κουταλιές μαρμελάδα πορτοκάλι και 3-4 κουταλιές ζάχαρη για 4-5 λεπτά. 












Οι φέτες γλασάρουν και είναι υπέροχες για στόλισμα.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου