Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Μπισκότα φουντουκιού





Υλικά:




  • 250γρ. φρέσκο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/2 κούπας (125γρ.) καστανή ζάχαρη
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1 και 1/2 κούπα (225γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις Μύλοι Αγ. Γεωργίου
  • 2 κούπες (250γρ.) χοντροαλεσμένα φουντούκια
  • 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 1 πρέζα τριμμένο γαρύφαλλο
  • 1 κουταλιά της σούπας λικέρ φουντουκιού ή κονιάκ



Εκτέλεση:









Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, με τα φουντούκια, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, το γαρύφαλλο, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι.




 
Χτυπάμε στο μίξερ (με το εξάρτημα του αναδευτήρα), το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αβγό, μέχρι να αφρατέψουν.









Σβήνουμε το μίξερ, προσθέτουμε το μίγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
Γίνεται μια ζύμη που κολλάει αρκετά, όμως δεν προσθέτουμε άλλο αλεύρι.




Την τοποθετούμε στο ψυγείο για 45’, ώστε να παγώσει το βούτυρο και να μπορέσουμε να πλάσουμε τα μπισκότα μας εύκολα.
Πλάθουμε μικρές μπάλες σαν καρύδι και τις τοποθετούμε σε απόσταση μεταξύ τους, σε ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα.



Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα, στους 160˚ C και ψήνουμε για 15΄-17΄.






Μόλις πάρουν χρώμα, τα αφαιρούμε.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν σε σχάρα.




Όταν κρυώσουν τα μπισκότα γίνονται πολύ τραγανά.
Τα αποθηκεύουμε σε ένα αεροστεγές δοχείο για να μην μαλακώσουν.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου