Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Μπισκότα με Αμυγδαλόπαστα και άρωμα Μαστίχας










Υλικά:



  • 2 κούπες (300γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις Μύλοι Αγ. Γεωργίου
  • 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού κανέλλα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 1 πρέζα τριμμένο γαρύφαλλο
  • 250γρ. φρέσκο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2/5 κούπας (100γρ.) καστανή ζάχαρη
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 8 σταγόνες εσάνς μαστίχας 
  • 300γρ. αμυγδαλόπαστα (Marzipan)


Για το πασπάλισμα:


Λίγη ζάχαρη άχνη


 Αφράτα μπισκοτάκια, ιδανικά για το τσάι μας ή τον καφέ μας



Εκτέλεση:



 

Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε μ’ ένα πιρούνι το αλεύρι, την αμυγαλόπαστα, τη κανέλλα, το μοσχοκάρυδο, το γαρύφαλλο τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.









Χτυπάμε για-περίπου 5 λεπτά στο μίξερ (με το εξάρτημα του αναδευτήρα), το βούτυρο με τη ζάχαρη και το αβγό.
Κατόπιν προσθέτουμε κουταλιά κουταλιά το μίγμα με το αλεύρι. Γίνεται μια ζύμη που κολλάει αρκετά, όμως δεν προσθέτουμε άλλο αλεύρι.




Την τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου 45’, ώστε να παγώσει του βούτυρο και να μπορέσουμε να πλάσουμε τα μπισκότα μας.





 

 
Πλάθουμε μικρές μπάλες σαν καρύδι, τις τοποθετούμε σε απόσταση μεταξύ τους, σε ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα, στους 160˚ C και ψήνουμε για 15΄-17΄.









Μόλις πάρουν λίγο χρώμα και είναι ακόμα μαλακά, τα αφαιρούμε.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν σε σχάρα.










Όσο είναι ακόμα ζεστά τα πασπαλίζουμε με λίγη άχνη.
Όταν κρυώσουν τα μπισκότα γίνονται αφράτα και πολύ νόστιμα.





Τα αποθηκεύουμε σε ένα αεροστεγές δοχείο για να μην μαλακώσουν.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου