Υλικά:
- 250γρ. φρέσκο βούτυρο (Lurpak) ή μαργαρίνη
- 600 γρ. φέτα Δωδώνη
- 150γρ. μυζήθρα ανάλατη
- 150γρ. τριμμένο τυρί (1 κούπα Γκούντα ή κασέρι ή όποιο κίτρινο τυρί προτιμάμε)
- 2 μεγάλα αβγά
- 1 μικρό γιαουρτάκι 2%(150γρ.)
- 450 - 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (Μύλοι Αγ. Γεωργίου)
- 2 κουταλιές της σούπας κοφτές baking powder
- 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι ή ρίγανη
- Λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο(5-6 φυλλαράκια)
- Αλάτι, πιπέρι
Για το άλειμμα:
- σουσάμι για το πασπάλισμα
- 1 αβγό + 3 κουταλιές νερό
Εκτέλεση:
Αρχικά ανακατεύουμε
το αλεύρι με το baking και καβουρδίζουμε ελαφρά το σουσάμι καθώς προθερμαίνουμε
το φούρνο(προαιρετικά).
Σ ένα μπολάκι
ανακατεύουμε το αβγό με το νερό και σ΄ένα πιάτο βάζουμε το σουσάμι.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά με το σύρμα ή με το χέρι.
Στρώνουμε λαδόκολλα στο ταψί του φούρνου και αραδιάζουμε τα τυροπιτάκια (όχι πολύ αραιά γιατί φουσκώνουν ελάχιστα) πατώντας τα ελαφρά με το χέρι μας για να πλατύνουν.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190˚C με αντιστάσεις περίπου 30-35 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου