Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου 2012

Καλαμαράκια γεμιστά στο φούρνο





Υλικά:



  • 4-5 μεγάλα καλαμάρια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ντομάτα (μεσαία) ψιλοκομμένη
  • Μισό ματσάκι μαϊντανό
  • 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 λεμόνι, αλάτι, πιπέρι
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ρύζι Καρολίνα
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ κουκουνάρι
  • 1 κομμάτι φέτα (100γρ)
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • 1 κούπα λευκό κρασί


Εκτέλεση:








Καθαρίζουμε τα καλαμάρια και ψιλοκόβουμε τα πλοκάμια.













Τσιγαρίζουμε σε λίγο από το λάδι το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα πλοκάμια.









Προσθέτουμε τη ντομάτα, το μαϊντανό, τη πιπεριά, το ρύζι και το πιπέρι.








Αφού μαλακώσει λιγάκι το ρύζι, τα κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη φέτα, λίγο αλάτι και γεμίζουμε τα καλαμάρια (όχι πολύ γεμάτα). Με μία οδοντογλυφίδα συγκρατούμε τη γέμιση.
Τοποθετούμε σε ένα πυρέξ τα καλαμάρια, προσθέτoυμε το υπόλοιπο λάδι, το κρασί, μισό φλιτζάνι νερό και λίγο λεμόνι.



 Ψήνουμε στην αντίσταση στους 200°C  ώσπου να ροδίσουν τα καλαμάρια(περίπου 45-60 λεπτά).





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου