Υλικά ζύμης «Brisée»:
- 150 γρ. βούτυρο φρέσκο Lurpak παγωμένο
- 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις Μύλοι Αγίου Γεωργίου
- 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 5-6 κουταλιές της σούπας νερό, περίπου 2/3 φλιτζανάκι του καφέ
Υλικά γέμισης:
- 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο
- 900γρ. πράσα, μόνο το λευκό μέρος, σε λεπτές ροδέλες
- 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε λεπτές ροδέλες
- 125ml λευκό ξηρό κρασί (1/2 κούπα)
- 150γρ. τυρί ροκφόρ και 200ml κρέμα γάλακτος ή 300γρ. τυρί Γκοργκοντζόλα (Gorgonzola)
- 2 μεγάλα αυγά, ελαφρά χτυπημένα
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 κουταλάκι φρέσκο θυμάρι(προαιρετικά)
Εκτέλεση γέμισης
Πλένουμε και αφαιρούμε το πράσινο μέρος από τα πράσα.
Ψιλοκόβουμε τα πράσα και το φρέσκο κρεμμυδάκι σε ροδέλες.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρουμε τα πράσα και τα κρεμμύδια.
Όταν σοταριστούν, προσθέτουμε το κρασί, μαγειρεύουμε τα πράσα για 10' ακόμη, μέχρι να μαλακώσουν και σβήνουμε τη φωτιά.
Προσθέτουμε
την γκοργκοντζόλα ή το ροκφόρ, το πιπέρι, το θυμάρι και
δοκιμάζουμε αν χρειάζεται λίγο ακόμα αλάτι.
Αφαιρούμε
το τηγάνι από το μάτι και αφού κρυώσει, προσθέτουμε και τα αυγά. Ανακατεύουμε τη
γέμιση, να ενωθούν καλά τα υλικά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου