Πέμπτη, 9 Μαΐου 2013

Σοκολατένιο κέικ με γλάσο σοκολάτας







Υλικά (για στρογγυλή φόρμα 28-30εκ.)




  • 4 μεγάλα αυγά
  • 1 και 1/2 κούπες ζάχαρη
  • 1 γιαούρτι και γάλα 2% ή πλήρες συνολικά 1 και 1/2 κούπες
  • 1 και 1/2 κούπες καλαμποκέλαιο
  • 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κοφτές κουταλιές της σούπας baking powder
  • 4 κουταλιές της σούπας κακάο (1/2 κούπα)
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εσάνς βανίλιας



Για το πασπάλισμα


Ζάχαρη άχνη ή γλάσο σοκολάτας



1 κούπα= 250ml νερό






Εκτέλεση:







Προθερμαίνουμε το φούρνο στην αντίσταση, στους 180˚C.

Ανακατεύουμε και κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το baking powder, το αλάτι και το κακάο.





 







Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά, τη βανίλια και τη ζάχαρη για περίπου 10’.







 






Κατόπιν χαμηλώνοντας την ταχύτητα του μίξερ, προσθέτουμε πρώτα το καλαμποκέλαιο, κατόπιν το μίγμα (γάλα-γιαούρτι) και στο τέλος το μίγμα με το αλεύρι.







 




Στρώνουμε τη φόρμα μας ή τσέρκι με λαδόκολλα και ρίχνουμε το μίγμα μας.

Μεταφέρουμε το κέικ στον φούρνο και ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για ώρα.








 





 Ελέγχουμε μ’ ένα μαχαίρι, αν είναι ψημένο, αλλιώς το αφήνουμε για ακόμα 5’-10’.








 



Κατόπιν  φτιάχνουμε το γλάσο σοκολάτας.

Ζεσταίνουμε 1 κρέμα γάλακτος (πλήρης Φάγε) και αφού χοχλάσει, την κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε 225γρ. σοκολάτα κουβερτούρα. 







 






 Μόλις λιώσει η σοκολάτα και κρυώσει λίγο το γλάσο μας, το απλώνουμε πάνω στο κρύο κέικ.







 






 Αν δεν θέλουμε το γλάσο σοκολάτας, ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη, αφού κρυώσει καλά το κέικ.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου