Υλικά:
- 220γρ. λιωμένο φρέσκο βούτυρο Lurpak ή 200γρ. καλαμποκέλαιο
- 250γρ. ζάχαρη
- 4 μέτρια αβγά
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό ή πρόβειο χωρίς την πέτσα(200γρ.)
- 1 φλιτζανάκι του καφέ χυμό λεμονιού(100γρ.)
- ξύσμα 2 μεγάλων λεμονιών
- 1 φακελάκι baking powder
- 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού σόδα
- 250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις Μύλοι Αγίου Γεωργίου
Για
το γλάσο:
- 1 κούπα άχνη
- 3-4 κουταλιές χυμό λεμονιού
Η κούπα να χωράει 250ml νερό
Εκτέλεση:
Όλα τα υλικά να είναι
σε θερμοκρασία δωματίου και δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε καθόλου μίξερ.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι (κοσκινισμένο), τη σόδα και το baking και τρίβουμε τα φρεσκοκομμένα λεμόνια.
Λιώνουμε το βούτυρο, προσέχοντας να μην το κάψουμε
και το αναμιγνύουμε με τη ζάχαρη.
Τα ανακατεύουμε μ’ ένα σύρμα και προσθέτουμε σιγά
σιγά, πάντα ανακατεύοντας 1-1 τα αβγά.
Βουτυρώνουμε κι αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα ή τοποθετούμε μια βρεγμένη λαδόκολλα, σε μια στρογγυλή φόρμα 28-30 εκ.
Το αναποδογυρίζουμε
σε μια πιατέλα, αφαιρούμε αμέσως τη λαδόκολλα και όταν κρυώσει εντελώς, το περιχύνουμε με το γλάσο και το αφήνουμε να
στεγνώσει.
Γλάσο:
ΤΙΡ:
1.
Αν θέλουμε μπορούμε να χωρίσουμε τους κρόκους, από τ’ ασπράδια.
Τα
χτυπούμε στο μίξερ σε σφιχτή μαρέγκα και την προσθέτουμε στο μίγμα του κέικ, στο
τέλος.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου