Υλικά για την
Crème fraîche:
- 1 κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά (200ml)
- 3 γεμάτες κουταλιές σούπας buttermilk (ξινόγαλα)
Υλικά για την
Sour cream:
- 1 κρέμα γάλακτος 20% λιπαρά (200ml)
- 4 κουταλιές σούπας buttermilk (ξινόγαλα)
Οδηγίες και για τις δύο κρέμες:
Ζεσταίνουμε
ελαφρά την κρέμα γάλακτος σε κατσαρόλα (δοκιμάζουμε με το δάκτυλο μας, να
είναι απλά χλιαρό).
Προσθέτουμε
το buttermilk και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
Τοποθετούμε το μίγμα σε
γυάλινο βάζο, σκεπάζουμε με πετσέτα και το αφήνουμε στον πάγκο της κουζίνας για
24 ώρες, σε σημείο χωρίς ρεύματα, ώστε να μην επηρεάζεται από τις αλλαγές
θερμοκρασίας.
Ανακατεύουμε 2 με 3 φορές, με καθαρό κουτάλι.
Ανακατεύουμε 2 με 3 φορές, με καθαρό κουτάλι.
Την επόμενη μέρα κλείνουμε το βάζο με το καπάκι του και το τοποθετούμε στο ψυγείο. Και οι δύο κρέμες θα έχουν πήξει ελαφρά.
Σε 24 ώρες οι κρέμες θαείναι έτοιμες για χρήση.
Η crème fraîche θα είναι μια πηχτή σπιτική κρέμα.
Η sour cream
θα έχει πήξει ελαφρά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου