Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2016

Σοκολατόπιτα με ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα




Υλικά για τη σοκολατόπιτα:


  • ½ κούπα ζάχαρη (125γρ.)
  • ½ κούπα ελαιόλαδο (120γρ.)
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι ΦΑΓΕ (200γρ.)
  • 1 σφηνάκι κονιάκ (20ml)
  • ½ κούπα κακάο Van Ηooten της ΙΟΝ (65γρ.)
  • 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις Μύλοι Αγίου Γεωργίου (160γρ.)
  • 1 κοφτή κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο (προαιρετικά)
  • 2 κούπες διάφορους ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα(300γρ.)


Υλικά για την επικάλυψη:


  • 2 κουβερτούρες desssert Nestle (400 γρ.)
  • 2 κρέμες γάλακτος 35% Φάγε (400 γρ.)


Παρασκευή σοκολατόπιτας:




Αρχικά χοντροκοπανίζουμε διάφορους ξηρούς καρπούς (καρύδια, αμύγδαλα, φουντούκια, κάσιους, κολοκυθόσπορους, ηλιόσπορους κ.α.) και κόβουμε σε μικρά κομμάτια τα αποξηραμένα φρούτα (ανανά, βερίκοκο, κράμπερις, μάνκο κ.α.).






 

Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο. Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, το γαρύφαλλο και στο τέλος το μίγμα των ξηρών καρπών. 







 

Σε ένα δεύτερο μπολ ανακατεύουμε αρχικά το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε 1-1 τα αυγά. Στο τέλος το γιαούρτι και το κονιάκ.





 



 Προσθέτουμε και το μπολ με το μίγμα αλεύρου και ξηρών καρπών.











Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα τετράγωνο ταψί 23-25εκ. και τοποθετούμε το μείγμα μας.








 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στη μεσαία σχάρα, στη αντίσταση, στους 175º C για 25΄- 30΄ περίπου. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και καλύπτουμε όλη την επιφάνεια με τη σοκολάτα.





Για την επικάλυψη:





Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος (μέχρι να χοχλάσει) και αφού την αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε την κουβερτούρα, κομμένη σε μικρά κομμάτια.







Αφήνουμε για 1΄ και ανακατεύουμε το μίγμα πολύ καλά, μέχρι να ομογενοποιηθεί. Απλώνουμε τη ζεστή λιωμένη σοκολάτα, στην εντελώς κρύα  σοκολατόπιτα. 





Σημείωση:







Μπορούμε να κρατήσουμε λίγη σοκολάτα και αφού την ζεστάνουμε να την απλώσουμε στο πιάτο μαζί με 1 μπάλα παγωτό.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου