Σάββατο 14 Απριλίου 2018

Τούρτα φράουλας



Υλικά για το παντεσπάνι διαμέτρου 28εκ.

  • 150γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 150γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις Μύλοι Αγ.Γεωργίου
  • 6 μεσαία αβγά
  • 60γρ. αμυγδαλόσκονη


Υλικά για τη σάλτσα φράουλας:

  • 4 κεσεδάκια φρέσκιες φράουλες (1900γρ.)
  • 3 κούπες νερό
  • 1 1/2 κούπες κορν φλάουρ (120γρ.)
  • 3 κούπες ζάχαρη
  • 750γρ. φρέσκια σαντιγύ
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ (90γρ.)


Υλικά για το σιρόπι:

  • 1 κούπα γάλα
  • 3 κουταλιές από τη σάλτσα φράουλας
  • 2 κουταλιές κονιάκ


Για το στόλισμα:

  • 1 κούπα σάλτσα
  • 250γρ. σαντιγί


Εκτέλεση – Παντεσπάνι:




Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη τ’ αβγά, μέχρι να αφρατέψουν.










Ανακατεύουμε με τη σπάτουλα σιγά σιγά (αφού έχουμε σβήσει το μίξερ) το κοσκινισμένο αλεύρι 









και την αμυγδαλόσκονη. 









Στρώνουμε σ’ ένα ταψί ή τσέρκι οπωσδήποτε λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στην αντίσταση, στην μεσαία σκάλα, στους 170˚για 25-30’.







Την επόμενα μέρα μοιράζουμε το παντεσπάνι σε 3 μέρη.






Εκτέλεση – Σάλτσα φράουλας:








Πλύνουμε και κόβουμε τα κοτσάνια από τις φράουλες. Συνολικά οι φράουλες (καθαρισμένες) να είναι περίπου1900γρ.









Διαλέγουμε περίπου 25 μέτριες φράουλες και τις αφαιρούμε από το σύνολο. Τις στραγγίζουμε πολύ καλά σε απορροφητικό χαρτί.








Βράζουμε τις υπόλοιπες φράουλες, προσθέτοντας 3 κούπες νερό.
Όταν αρχίσουν να χοχλάζουν τις αφήνουμε μόνο για 5’.










Κατόπιν σβήνουμε τη φωτιά, τις σουρώνουμε (χωρίς να τις πατήσουμε καθόλου) και κρατάμε μόνο το ζουμί.







Η σάλτσα έγινε με 7 κούπες ζουμί, 1 1/2 κούπα κορν φλάουρ (120γρ.) και 3 κούπες ζάχαρη.






Αρχικά διαλύουμε το κορν φλάουρ σε 2 κούπες από το κρύο
ζουμί.








Κατόπιν το προσθέτουμε το υπόλοιπο ζουμί μαζί και τη ζάχαρη και βράζουμε το μίγμα, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να γίνει μία διαυγής και λαμπερή σάλτσα(περίπου 10΄- 15').   





      




Αφού η σάλτσα κρυώσει εντελώς, κρατάμε περίπου 1,5 κούπα (για το στόλισμα και το σιρόπι) και την υπόλοιπη την ανακατεύουμε με τη σαντιγί(750γρ.).









 Tοποθετούμε το μίγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.




Συναρμολόγηση:







Σε πιατέλα τοποθετούμε το ένα κομμάτι από το παντεσπάνι, το ραντίζουμε με το σιρόπι 









και απλώνουμε 1/3 από τη ροζ σαντιγί. Τοποθετούμε τα άλλα 2 κομμάτια   επαναλαμβάνοντας τα ίδια.









Με το κορνέ στολίζουμε την τούρτα με την λευκή σαντιγί(250γρ.)
Τοποθετούμε τις φράουλες, που έχουμε φυλάξει και λίγο πριν το σερβίρισμα, την περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα με τις φράουλες.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου