Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018

Kέικ καρότου


Υλικά για το κέικ:

  • 4 μεγάλα αβγά
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη (200γρ.)
  • 1,5 φλιτζάνι καλαμποκέλαιο (300ml)
  • 3 φλιτζάνια καρότα τριμμένα (280γρ.)
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο(220γρ.)
  • 2 κ.γ. κοφτά κανέλα τριμμένη
  • 1 φακελάκι baking powder
  • 1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας


Σημείωση: Το φλιτζάνι να χωράει 200ml νερό

Γλάσο:

  • 125γρ. φρέσκο ανάλατο βούτυρο αγελάδος, Lurpak (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 400γρ. τυρί κρέμα, Φιλαδέλφεια (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1 κ.γ. φυσικό εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη (100γρ.)


Εκτέλεση για το κέικ:




Σ' ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το baking powder, το αλάτι, τη σόδα και την κανέλα.









Τρίβουμε στο χοντρό τρίφτη τα καρότα.













Σ' ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το λάδι και το ξύσμα. Προσθέτοντας ένα ένα τ΄ αβγά.










Κατόπιν προσθέτουμε τα καρότα κα το τέλος το μίγμα με το αλεύρι.









Στρώνουμε μια βρεγμένη λαδόκολλα μια φόρμα (23-25 εκ.), για να μην μας κολλήσει και ψήνουμε στην αντίσταση (μεσαία σκάλα) στους 175˚C για 1 ώρα. Δοκιμάζουμε μ’ ένα μαχαίρι αν είναι ψημένο(πρέπει να βγει καθαρό), αλλιώς το αφήνουμε για ακόμα 5’.








Όταν το βγάλουμε από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και μετά το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.






Εκτέλεση για το Γλάσο:


Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το βούτυρο με το τυρί κρέμα μέχρι να γίνει λείο και προσθέτουμε τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας.
Όταν κρυώσει το κέικ, το αλείφουμε με το γλάσο.


ΤΙΡ:

1. Αν θέλουμε, αντί να βάλουμε 1,5 φλιτζάνι καλαμποκέλαιο, αντικαθιστούμε το ½ φλιτζάνι, με χυμό πορτοκαλιού.



2. Αν θέλουμε φτιάχνουμε διπλή δόση γλάσου και χωρίζουμε το κέικ σε δυο κομμάτια.

Κατόπιν απλώνουμε με μια σπάτουλα, λίγο από το γλάσο στη μέση και το υπόλοιπο γύρω από το κέικ. 











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου