Υλικά:
- 5 – 6 μεγάλα κυδώνια περίπου 1,5 κιλό
- 2 κουταλιές χυμό λεμονιού
- Για κάθε 750γρ. βρασμένα και καθαρισμένα κυδώνια, προσθέτουμε ½ κιλό ζάχαρη και 1 κούπα ζουμί.
- 2
γαρύφαλλα (προαιρετικά)
Η κάθε κούπα να χωράει 250ml νερό
Εκτέλεση:
Πλένουμε
πολύ καλά τα κυδώνια.
Τα τοποθετούμε ολόκληρα σε κατσαρόλα και τα σκεπάζουμε κατά τα 2/3 με νερό.
Αφού τα βράσουμε πολύ καλά, μέχρι να μαλακώσουν, τα σουρώνουμε και μαζεύουμε το ζουμί που είναι γεμάτο πηκτίνη.
Τα τοποθετούμε ολόκληρα σε κατσαρόλα και τα σκεπάζουμε κατά τα 2/3 με νερό.
Αφού τα βράσουμε πολύ καλά, μέχρι να μαλακώσουν, τα σουρώνουμε και μαζεύουμε το ζουμί που είναι γεμάτο πηκτίνη.
Καθαρίζουμε
και κόβουμε σε κομμάτια το κυδώνι.
Προσθέτουμε σε μια κατσαρόλα, το βρασμένο ζουμί, τη ζάχαρη και τα κυδώνια.
Προσθέτουμε σε μια κατσαρόλα, το βρασμένο ζουμί, τη ζάχαρη και τα κυδώνια.
Αν
θέλουμε την πολτοποιούμε με το pimmer.
Προσοχή γιατί πιτσιλάει.
Σβήνουμε
τη φωτιά και την αφήνουμε λίγο, μέχρι να σταματήσει ο βρασμός.
Την τοποθετούμε σε καθαρά βάζα, που τα έχουμε βάλει στον φούρνο για 15’ στους 80˚C στην αντίσταση, για να αποστειρωθούν.
Την τοποθετούμε σε καθαρά βάζα, που τα έχουμε βάλει στον φούρνο για 15’ στους 80˚C στην αντίσταση, για να αποστειρωθούν.
Αφού
τα γεμίουμε, τ΄ αναποδογυρίζουμε μέχρι να κρυώσουν, γίνεται έτσι η κονσερβοποίηση
και το γλυκό μας φυλάσσεται στο ντουλάπι μας, για όσο καιρό θέλουμε.
Όταν ανοίξουμε ένα βάζο, για να το χρησιμοποιήσουμε, κατόπιν το διατηρούμε στο ψυγείο.
Όταν ανοίξουμε ένα βάζο, για να το χρησιμοποιήσουμε, κατόπιν το διατηρούμε στο ψυγείο.
ΤΙΡ:
Με το υπόλοιπο ζουμί, μπορούμε να φτιάξουμε Πελτέ Κυδωνιού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου