Υλικά για 24 μπισκότα:
- 300γρ. καρύδια ή φουντούκια
- 100 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 2 ασπράδια από μεγάλα αβγά, ελαφρά χτυπημένα
- ½ κουταλάκι του γλυκού κοφτό κανέλλα
- 1 πρέζα γαρύφαλο
Για την επικάλυψη:
- 50 γρ. ζάχαρη άχνη
- 100γρ. μισά καρύδια ή φουντούκια
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε
τον φούρνο στην αντίσταση στους 175˚C και στρώνουμε
ένα ταψί με λαδόκολλα.
Στο
μούλτι, τρίβουμε τα καρύδια ή τα φουντούκια με την κρυσταλλική ζάχαρη.
Σε
ένα μπολ ρίχνουμε τα ασπράδια και με ένα πιρούνι τα χτυπούμε ελαφρά.

Ανακατεύουμε
με το πιρούνι και πλάθουμε μπαλάκια περίπου 20γρ.
Κάθε μπαλάκι το τυλίγουμε στη ζάχαρη άχνη και το τοποθετούμε στο ταψί.
Στο τέλος πιέζουμε απαλά ένα μισό καρύδι ή φουντούκι σε κάθε μπαλάκι μπισκότου.
Ψήνουμε τα μπισκότα στον προθερμασμένο φούρνο , στη μεσαία σχάρα για 12΄- 15΄.
Βγάζουμε
το ταψί από το φούρνο, το αφήνουμε για 5΄να κρυώσει λίγο και μετά μεταφέρουμε
τα μπισκότα σε σχάρα, για να κρυώσουν εντελώς.
Τα
διατηρούμε σε κλειστό δοχείο για αρκετές ημέρες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου