Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Penne al'Αrrabiata – Πέννες «Αραμπιάτα» με σάλτσα ντομάτας και καυτερή πιπεριά





Συστατικά:

  • 1/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 4 – 5 καυτερές πιπεριές ή 3 κουταλιές καυτερό λάδι από πιπεριές
  • 1 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 700γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες ή Pummaro
  • λίγο χονδοκοπανισμένο πιπέρι
  • Αλάτι και μια κουταλιά ζάχαρη
  • 2 ποτήρια νερό

500γρ. - 1 πακέτο πένες
Τριμμένη παρμεζάνα



Η Αραμπιάτα είναι μια «θυμωμένη» μακαρονάδα, γιατί όταν την τρώμε καίει πολύ. Αν δεν θέλουμε να καίει τόσο, μειώνουμε την ποσότητα της καυτερής πιπεριάς.
Για να φτιάξουμε το καυτερό λάδι, παίρνουμε πιπεριές καυτερές και τις αποξηραίνουμε. Στην συνέχεια τις τεμαχίζουμε και μαζί με ελαιόλαδο, τις αποθηκεύουμε σε ένα μπωλ γυάλινο με καπάκι. Σε ένα μήνα έχουμε σπιτικό καυτερό λάδι.


Εκτέλεση:




Σε μια μέτρια κατσαρόλα σοτάρω στο ελαιόλαδο το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο. 



Μόλις πάρουν λίγο χρώμα, προσθέτω τις καυτερές πιπεριές, ή το καυτερό λάδι, τις ντομάτες, το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και τέλος το νερό.



Αφού αρχίσει να χοχλάζει η σάλτσα, χαμηλώνω τη φωτιά στην μέτρια θερμοκρασία και αφήνω τη σάλτσα μου να σιγοψηθεί για περίπου για ¾ με μία ώρα.(Το μυστικό της σάλτσας είναι να σιγοβράσει για πολύ ώρα. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νεράκι ακόμα).


Βράζω τιε πέννες, την στιγμή που θα τις σερβίρω, με άφθονο νερό, λίγο αλάτι και 2 κουταλιές ελαιόλαδο, μέχρι να γίνουν al dente,.
Μόλις είναι έτοιμες, τις σουρώνω, τις προσθέτω στη κατσαρόλα με τη σάλτσα και σερβίρω σε μεγάλη βαθιά πιατέλα ή πυρέξ.
Πασπαλίζω με φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου