Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Κολοκυθόπιτα (χωρίς φύλλο)

Υλικά
  • 1200 γρ πράσινα κολοκύθια
  • 500 γρ πράσα
  • 4 μεγάλα καρότα
  • 1 ματσάκι άνιθο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 ματσάκι δυόσμο
  • 400 γρ τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 μικρή κρέμα γάλακτος των 250 γρ
  • 1 κούπα σιμιγδάλι χονδρό (250 ml)
  • 2 αυγά
  • 1/3 της κούπας λάδι
  • αλάτι-πιπέρι-μοσχοκάρυδο (σε σκόνη)
Εκτέλεση
  • Κόβω τα πράσα σε ροδέλες και τα σωτάρω με το λάδι. Τρίβω στον τρίφτη τα κολοκυθάκια, τα ανακατεύω με λίγο αλάτι και τα αφήνω 3 περίπου ώρες να στραγγίξουν από τα υγρά τους. Τρίβω και τα καρότα, ψιλοκόβω τον άνιθο, μαϊντανό και δυόσμο.
  • Ανακατεύω τα δύο αυγά με την κρέμα γάλακτος για λίγο, να γίνει ένα ομογενές μίγμα.
  • Σε ένα μπωλ ανακατεύω όλα τα υλικά, δηλαδή τα κολοκυθάκια, καρότα, πράσα, άνιθο, μαϊντανό, δυόσμο, τα ¾ από το τυρί, το σιμιγδάλι, την κρέμα γάλακτος με τα αυγά και το αλάτι (δοκιμάζω να μην είναι αλμυρό το μίγμα), το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.
  • Λαδώνω ένα ταψί παραλληλόγραμμο και αδειάζω το μίγμα. Το στρώνω από πάνω και το πασπαλίζω με το υπόλοιπο τυρί.
  • Το ψήνω στους 170º C σε προθερμασμένο φούρνο για ¾ της ώρας περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου