Υλικά
- 1200 γρ πράσινα κολοκύθια
- 500 γρ πράσα
- 4 μεγάλα καρότα
- 1 ματσάκι άνιθο
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- 1 ματσάκι δυόσμο
- 400 γρ τριμμένη παρμεζάνα
- 1 μικρή κρέμα γάλακτος των 250 γρ
- 1 κούπα σιμιγδάλι χονδρό (250 ml)
- 2 αυγά
- 1/3 της κούπας λάδι
- αλάτι-πιπέρι-μοσχοκάρυδο (σε σκόνη)
Εκτέλεση
- Κόβω τα πράσα σε ροδέλες και τα σωτάρω με το λάδι. Τρίβω στον τρίφτη τα κολοκυθάκια, τα ανακατεύω με λίγο αλάτι και τα αφήνω 3 περίπου ώρες να στραγγίξουν από τα υγρά τους. Τρίβω και τα καρότα, ψιλοκόβω τον άνιθο, μαϊντανό και δυόσμο.
- Ανακατεύω τα δύο αυγά με την κρέμα γάλακτος για λίγο, να γίνει ένα ομογενές μίγμα.
- Σε ένα μπωλ ανακατεύω όλα τα υλικά, δηλαδή τα κολοκυθάκια, καρότα, πράσα, άνιθο, μαϊντανό, δυόσμο, τα ¾ από το τυρί, το σιμιγδάλι, την κρέμα γάλακτος με τα αυγά και το αλάτι (δοκιμάζω να μην είναι αλμυρό το μίγμα), το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.
- Λαδώνω ένα ταψί παραλληλόγραμμο και αδειάζω το μίγμα. Το στρώνω από πάνω και το πασπαλίζω με το υπόλοιπο τυρί.
- Το ψήνω στους 170º C σε προθερμασμένο φούρνο για ¾ της ώρας περίπου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου