Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου 2012

ΜΠΙΣΚΟΤΑ – COOKIES με ξηρούς καρπούς και σοκολάτα




Τα cookies αρέσουν πολύ στα παιδιά και με τον τρόπο που θα δείξω, θα τα φτιάξουμε ανάλογα με την γεύση που αρέσει στον καθένα μας.

Υλικά:
  • 250 γρ. βούτυρο Lurpak σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ. μαύρη ζάχαρη τη ρευστή (ή καστανή)
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 300 γρ. κοσκινισμένο αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κουταλάκι του γλυκού σόδα
  • μια πρέζα αλάτι
  • 1 βανίλια
  • 200 γρ. σταγόνες σοκολάτας
  • 200 γρ. αμύγδαλα χοντροκομμένα στο μούλτι (ή καρύδια, ή φιστίκια Αιγίνης)
Εκτέλεση:

 Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι και προσθέτουμε το αλάτι, τη βανίλια και τη σόδα.




Λιώνουμε το βούτυρο και το μεταφέρουμε σε ανοξείδωτο ή γυάλινο σκεύος.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ή σύρμα. 




Αφού κρυώσει λίγο το μίγμα (δοκιμάζουμε με το χέρι μας) προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα, χτυπώντας με το σύρμα και το αλεύρι, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί. 



Στο σημείο αυτό, έχουμε δύο επιλογές. Ή προσθέτουμε τη σοκολάτα και τους ξηρούς καρπούς και φτιάχνουμε περίπου 100 cookies με την ίδια γεύση, ή μοιράζουμε το μίγμα μας σε 2 ή 3 μέρη και σε κάθε μπολ μοιράζουμε τη σοκολάτα, προσθέτουμε και διαφορετικό ξηρό καρπό και έτσι έχουμε περισσότερες γεύσεις.


Εγώ τα μοίρασα στα δύο και έφτιαξα cookies με γεύση αμυγδάλου και φιστικιού Αιγίνης. Υ.Π. χρησιμοποίησα φυστίκια με πραλίνα του εμπορίου, τα πολτοποίησα και έγιναν τέλεια.
Για να τα πλάσουμε τα μπισκότα ευκολότερα, τα βάζουμε για 10’ στο ψυγείο (όχι περισσότερο, γιατί θα σφίξουν).
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160˚ C στον αέρα και στρώνουμε το ταψί με λαδόκολλα.




Πλάθουμε μικρά μπαλάκια (σαν σοκολατάκια) και τα τοποθετούμε πολύ αραιά, γιατί με το ψήσιμο θα απλώσουν πολύ. Ψήνουμε μόνο για 12 - 14 λεπτά. Όταν τα βγάλουμε πρέπει να είναι μαλακά.


Τα τοποθετούμε μαζί με την λαδόκολλα προσεκτικά σε σχάρα και όταν κρυώσουν γίνονται πολύ τραγανά. Τα φυλάμε σε μεταλλικό κουτί για μπισκότα. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου