Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2012

Κέικ σοκολάτας με παγωμένη κρέμα

 




Υλικά:

·         5 μεγάλα αυγά χωρισμένα

·         1,5 κούπες ζάχαρη

·         250γρ. βούτυρο φρέσκο Lurpak

·         1,5 κούπες αλεύρι fαrinα up

·         1 φακελάκι μπέικιν

·         1 βανίλια 

·         4 κουταλιές της σούπας κακάο Van Houtter

·         4 κουταλιές της σούπας νερό

·         4 κουταλιές της σούπας κονιάκ

 

Σιρόπι:

 

·         1,5 κούπες νερό

·         1,5 κούπες ζάχαρη

·         1 ξυλαράκι κανέλλα

 

 

Εκτέλεση:

 

Πρώτα ετοιμάζουμε το σιρόπι, βράζοντας όλα τα υλικά για 5’ και αφήνοντας το να κρυώσει, γιατί πρέπει ΖΕΣΤΟ ΚΕΙΚ – ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΣΙΡΟΠΙ.

 

Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το κακάο, κονιάκ και το νερό. Αφού τ’ αφήσουμε να κρυώσoυν λίγο, προσθέτουμε σιγά σιγά τους κρόκους. Αφαιρούμε από το μίγμα που δημιουργήθηκε, μία κούπα την οποία τοποθετούμε στο ψυγείο.

 

Στο υπόλοιπο μίγμα προσθέτουμε ανακατεύοντας με μια σπάτουλα: αλεύρι – μπέικιν - βανίλια, εναλλάξ με την μαρέγκα. Στρώνουμε μια λαδόκολλα, την οποία βρέχουμε με λίγο νερό και αδειάζουμε το μείγμα σε στρογγυλό ταψί, διαμέτρου 24-26 εκ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στην αντίσταση, μεσαία σχάρα, στους 180˚ για 25’. Μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο, το σιροπιάζουμε με το ΚΡΥΟ σιρόπι.

Όταν το κέικ κρυώσει αρκετά, προσθέτουμε και την παγωμένη κρέμα, στρώνοντας την σε όλη την επιφάνειά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου