Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Σοκολατάκια με κέικ και μαρμελάδα



Συστατικά:

·         4 κούπες τριμμένα υπολείμματα από κέικ ή βασιλόπιττα ή τσουρέκι
·         ξύσμα από 1 μεγάλο πορτοκάλι
·         1 κούπα μαρμελάδα σπιτική πορτοκαλιού ή περγαμόντου ή λεμονιού ή ότι έχουμε
·         3 κουβερτούρες
·         2-3 κουταλιές κονιάκ ή ρούμι ή λικέρ κεράσι

 
Μου είχαν περισσέψει 4 κομμάτια βασιλόπιτα, 3 κομμάτια κέικ πορτοκαλιού και λίγο τσουρέκι. Είχαν σκληρύνει και δεν τρωγόντουσαν. Για να μην τα πετάξω, τα έφτιαξα υπέροχα σοκολατάκια.


Εκτέλεση:


Βάζω στην μουλινέτα τα κομμάτια από τα κέικ.

Μόλις γίνουν σκόνη, τα ανακατεύω πολύ καλά με την μαρμελάδα, το ξύσμα και το ποτό(εγώ έβαλα λικέρ κεράσι).
 
Λιώνω τη 1 κουβερτούρα μπαιν μαρί και την προσθέτω στο μίγμα.

Τα αφήνω να κρυώσουν για 30 λεπτά στο ψυγείο.



Πλάθω μικρά μπαλάκια και τα αφήνω στην λαδόκολλα να στεγνώσουν για περίπου 30’.
Ζεσταίνω τις υπόλοιπες 2 κουβερτούρες σε μπαιν μαρί (προσοχή να μην κάψει η σοκολάτα) και με 2 πιρούνια, βουτάω ένα ένα τα σοκολατάκια.
Τα αφήνω στην λαδόκολλα, σε δροσερό μέρος μέχρι να στεγνώσουν.

ΤΙΠ:
1.Δεν βάζουμε τα σοκολατάκια στο ψυγείο, γιατί θα ασπρίσει η κουβερτούρα και δεν θα φαίνονται ωραία.
2.Αν τα μπαγιάτικα κέικ είναι λιγότερα, συμπληρώνουμε με τριμμένα καρύδια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου