Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

"Lemon bars" Mια διαφορετική τάρτα λεμονιού!!!



Υλικά: 
 
 

Για τη βάση:
 
•   250γρ. φρέσκο βούτυρο Lurpak, παγωμένο και κομμένο σε μικρά κομματάκια
•   1 κούπα ζάχαρη άχνη (100γρ.)
•   ξύσμα ενός μέτριου λεμονιού
•   2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις,  Μύλοι Aγίου Γεωργίου (280γρ.)

 

Για την κρέμα λεμονιού:
 
•    1  κούπα ζάχαρη κρυσταλλική (250γρ.)
•    4 αυγά μεγάλα
•    ξύσμα ενός μέτριου λεμονιού
•    1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
•    1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
•    2/3 της κούπας χυμό λεμονιού (170ml)


Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα



Η κούπα να χωράει 250ml νερού

 

Εκτέλεση:

 

Μια αλλιώτικη και πάνω απ’ όλα, πάρα πολύ εύκολη lemon pie, μια τραγανή τάρτα με υπέροχη γλυκόξινη κρέμα. 

Σερβίρεται κομμένη σε κομμάτια, γι΄αυτό λέγεται "lemon bar".




 
Στο μίξερ (με το εξάρτημα για τα κέικ), ή σε ένα μπωλ, ανακατεύουμε όλα τα υλικά της βάσης. Σιγά σιγά (ενώ δεν έχει καθόλου υγρά) γίνεται μια μαλακιά ζύμη.





 
Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι ένα μεγάλο πυρέξ ή ένα ταψί 30-32 εκ. ή ένα τσέρκι με λαδόκολλα (αν θέλουμε να το μεταφέρουμε σε πιατέλα) και με το χέρι απλώνουμε τη ζύμη, μέχρι να καλυφτεί ομοιόμορφα όλη η βάση του ταψιού.

 

Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 180˚C και ψήνουμε την βάση για 20’ στην μεσαία σχάρα.




 


Μόλις βάλουμε το ταψί στο φούρνο, ετοιμάζουμε την κρέμα. Ανακατεύουμε στο μίξερ τα αυγά, τη ζάχαρη και το ξύσμα. Ύστερα από 5’ προσθέτουμε το αλεύρι με το baking και τον χυμό λεμονιού.





     

    Aφού περάσουν τα 20’ (του ψησίματος της βάσης), προσθέτουμε την κρέμα πάνω στην μισοψημένη τάρτα








     



     και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμη 20’.



     

    Αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει  και την τοποθετούμε στο ψυγείο. 

    Σερβίρεται δροσερή, γι αυτό την βγάζουμε από το ψυγείο, μισή ώρα 
    πριν να την σερβίρουμε.
    Την τεμαχίζουμε σε τριγωνικά ή παραλληλόγραμμα κομμάτια και την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη, λίγο πριν να σερβίρουμε.


    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου