Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2012

“Donuts” - Λουκουμάδες με ζάχαρη



ΥΛΙΚΑ:

  • 250γρ. βρασμένες πατάτες
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο βούτυρο Lurpak
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 3 κουταλιές της σούπας γάλα
  • 1 βανίλια
  • 2 αβγά
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 20γρ. φρέσκια μαγιά
  • ξύσμα 1 λεμονιού
  • 300γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βάζουμε στο μίξερ όλα τα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ελαστική και απαλή ζύμη που θα κολλάει λιγάκι.
Σκεπάζουμε τη ζύμη  με πετσέτα και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο.
Πλάθουμε μπαστουνάκια και φτιάχνουμε κουλούρια σε ότι μέγεθος θέλουμε.  
Προσοχή!!Πρέπει να έχουν μεγάλο άνοιγμα, γιατί όταν θα φουσκώσουν, το άνοιγμα θα μικρύνει.
Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα ταψάκι, τοποθετούμε τα Donuts και τα σκεπάζουμε πάλι με πετσέτα για να ξαναφουσκώσουν.
Αφού διπλασιαστούν τα τηγανίζουμε σε βαθιά κατσαρόλα, με καλαμποκέλαιο (που έχει ζεσταθεί πολύ καλά). Προσέχουμε την θερμοκρασία του λαδιού, γιατί αν είναι πάρα πολύ δυνατή, σκουραίνουν γρήγορα και δεν ψήνονται.
Όταν πάρουν ωραίο μελί χρώμα και από τις 2 πλευρές, (1 λεπτό από κάθε πλευρά), τους τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.
Βάζουμε σε ένα βαθύ πιάτο κρυσταλλική ζάχαρη και όσο είναι ακόμη ζεστοί τους ζαχαρώνουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου