Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Φρέσκιες σπιτικές ταλιατέλες





Υλικά:


  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 6 μεγάλα αυγά
  • 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2/3 της κούπας νερό (περίπου)



Εκτέλεση:


 Τις ταλιατέλες τις έφτιαξε ο άντρας μου, ο οποίος είναι άσσος στο άνοιγμα λεπτού φύλου.






Βάζουμε σε ένα μπωλ το αλεύρι και το αλάτι.
Κάνουμε μια τρύπα στη μέση και ρίχνουμε εκεί τα αυγά.








Ανακατεύοντας κυκλικά, προσθέτουμε σιγά σιγά και το νερό.
Ζυμώνουμε καλά μέχρι η ζύμη μας να γίνει λεία.








Την τυλίγουμε καλά σε μεμβράνη και την τοποθετούμε στο ψυγείο για 15΄.









Κόβουμε μικρές μπάλες και 









τις ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο. 










Το τυλίγουμε σε ρολό και 







κόβουμε σε φέτες 1,5 εκ. περίπου.









Πασπαλίζουμε τις ταλιατέλες με λίγο αλεύρι, τις ξεκολλάμε μεταξύ τους και τις αφήνουμε να στεγνώσουν γυρίζοντας τες που και που, πάνω σε μια πετσέτα.
Λίγο πριν να τις σερβίρουμε τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό.
Τις σουρώνουμε και προσθέτουμε ότι σάλτσα μας αρέσει.



 
ΤΙΡ: 

1.Αν τις θέλουμε φρέσκιες θα περιμένουμε περίπου 20΄ να στεγνώσουν λίγο, πριν να τις βράσουμε. 

 

2.Αν θέλουμε να τις φυλάξουμε, τότε τις απλώνουμε σε ένα σεντόνι σε δροσερό μέρος. Τις γυρίζουμε που και που, μέχρι να στεγνώσουν καλά. 





Τις διατηρούμε σε υφασμάτινο σακούλι(μια παλιά μαξιλαροθήκη είναι τέλεια).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου