Τετάρτη, 1 Αυγούστου 2012

Παγωμένη Σοκολατόπιτα με Κρέμα Σοκολάτας






Υλικά για το κέικ:


  • 1 κούπα σκόνη κακάο
  • 1 κούπα αλεύρι farina up
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πακέτο φρέσκο βούτυρο Lurpak (250gr.)
  • 1 κούπα ζάχαρη (250gr.)
  • 3 μεγάλα αβγά
  • ξύσμα 1 πορτοκαλιού
  • 1 κρέμα γάλακτος (200gr.)



Υλικά για την κρέμα σοκολάτας:



  • 200γρ. κρέμα γάλακτος
  • 200γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομμάτια
  • ½ κούπα σκόνη κακάο (50gr.)
  • 1 κουταλιά γλυκόζη



Εκτέλεση κέικ:












Σε ένα μπολ, κοσκινίζουμε το κακάο, το αλεύρι και το αλάτι.














Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο, και τη ζάχαρη για 5΄. Προσθέτουμε τ΄ αυγά, ένα ένα και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Μειώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε το μίγμα αλευριού και τη κρέμα γάλακτος εναλλάξ, αρχίζοντας και τελειώνοντας με το αλεύρι.









Βουτυρώνουμε καλά και αλευρώνουμε ένα παραλληλόγραμμο ταψάκι ή πυρέξ (16Χ26εκ.) 







και ψήνουμε στην αντίσταση στους 180˚C, στην μεσαία σχάρα για 30΄- 35΄.








 Μόλις βγει καθαρό το μαχαίρι, το βγάζουμε αμέσως. Αν είναι μεγαλύτερο το ταψάκι, τότε θέλει λιγότερο χρόνο.
Το αφήνουμε να κρυώσει σε σχάρα και το τοποθετούμε στο ψυγείο.



(Η κούπα πρέπει να έχει χωρητικότητα 250ml νερό)





Εκτέλεση κρέμας σοκολάτας:







Εν τω μεταξύ ζεσταίνουμε τη κρέμα γάλακτος και μόλις αρχίσει να χοχλάζει, σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τη σοκολάτα.









Μόλις λιώσει προσθέτουμε το κοσκινισμένο κακάο και την γλυκόζη, μέχρι να λιώσουν και να γίνει η κρέμα λεία. Την αφήνουμε να κρυώσει.




Κατόπιν την περιχύνουμε στο χλιαρό κέικ και τα τοποθετούμε στο ψυγείο.(αν έχει πήξει η σοκολάτα, την βάζουμε για 1΄στα μικροκύματα).
Σερβίρουμε το κέικ κρύο με μια μπάλα παγωτό.





Τροποποίησα την αρχική συνταγή, που βρήκα στο:
http://theviewfromthegreatisland.blogspot.gr/2012/07/cold-chocolate-snacking-cake.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου